Hlavní obsah

Křížek prodal Bohemians, jméno majitele tají

PRAHA

Druholigový fotbalový klub Bohemians Praha má nového majitele. Dosavadní vlastník vršovického celku Jiří Křížek ale zatím tají, komu sto procent akcií prodal. Podle jeho vyjádření na internetové stránce klubu jde o skupinu českých podnikatelů. Totožnost kupce chce odhalit před hráči v neděli, kdy tým nastoupí k utkání na turnaji Tipsport Cup.

Foto: ČTK/Libor Zavoral

Fotbalisté Bohemians mají nového majitele - ilustrační foto.

Článek

Zadlužený klub Křížek prodal za symbolickou jednu korunu. "Potvrzuji, že Bohemka má nového vlastníka, ale jeho jméno řeknu až v neděli ve dvanáct hodin hráčům," řekl dnes Křížek a vyvrátil předešlé spekulace o možných majitelích. "Novým majitelem není švýcarská firma UB Corporation ukrajinských podnikatelů v čele s Alexejem Borovikovem, ani skupina okolo Tomáše Petery. Jedná o skupinu českých podnikatelů, více nemůžu říci," uvedl Křížek, který prý zůstane ve vedení klubu.

Bohemians, které údajně tíží až čtyřicetimilionové dluhy, se potýkají s řadou problémů. Jeho vedení si s hráči na pondělní schůzce vyjasnilo současnou situaci, ale fotbalistům se nelíbí především to, že klub neplní své závazky a stále čekají na listopadovou výplatu. Někteří z nich prý pohrozili i podáním výpovědí. Příští týden mělo mužstvo absolvovat soustředění v Harrachově, to ale dnes bylo bez náhrady zrušeno.

"Nešlo mi o mé peníze, ale o prospěch klubu," řekl Křížek. Podle předchozí smlouvy o smlouvě budoucí se nový vlastník Bohemians zavázal vložit do klubu do pátku deset miliónů korun. "Tato podmínka byla splněna," uvedl Křížek. Dalších dvacet miliónů korun má nový vlastník na účet převést do 31. ledna.

Zájem vstoupit do Bohemians prý měla společnost UB Corporation i poté, co jí nevyšlo plánované přesunutí opavského klubu do Prahy. Křížek se však s jejím zástupcem Alexejem Borovikovem nedohodl. "Firma UB Corporation si nezískala moji důvěru. Rozhodl jsem se razit českou cestu. Jednání s oběma subjekty probíhala souběžně," řekl bývalý majitel tradičního pražského klubu.

Křížek získal Bohemians loni v září, už dříve působil v klubu jako výkonný ředitel.

Reklama

  2 : 2 Leverkusen - AS Řím 2 : 2 dohráno
20240509T21 : 00:00+0200
Leverkusen vs. AS Řím
Leverkusen vs. AS Řím
Leverkusen
AS Řím
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.