Hlavní obsah

Ščasný jako trenér Panathinaikosu skončil

ATÉNY

Český fotbalový trenér Zdeněk Ščasný byl trenérem řeckého Panathinaikosu Atény jen čtyři měsíce. Vedení klubu ho po čtvrteční prohře s AEK Atény 1:3 z funkce odvolalo. Obhájce titulu Panathinaikos kvůli prohře skončil v pohárové soutěži už v osmifinále.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Trenér Zdeněk Ščasný

Článek

Sedmačtyřicetiletý Ščasný zároveň čelil kritice za špatné výkony mužstva v lize. Po 17 kolech je Panathinaikos v tabulce třetí, na vedoucí Olympiakos Pireus ztrácí sedm bodů. Nový trenér by měl být jmenován příští týden.

Český kouč se k odvolání vyjádří až v pondělí. odmítl ale spekulace, že by za jeho koncem stály spotry s hráči klubu. "To naprosto vylučuji, to by bylo opravdu to poslední. Naopak s hráči jsem měl velmi dobrý vztah," řekl.

Ščasný ve funkci na začátku října nahradil Izraelce Jicchaka Šuma. Sedmačtyřicetiletý kouč uzavřel s vedením klubu smlouvu do konce sezony s roční opcí.

Třetí v Lize mistrů

Zpočátku se týmu pod vedením českého odborníka dařilo. V Lize mistrů Panathinaikos dvakrát remizoval s Arsenalem, v řecké nejvyšší soutěži se vrátil do čela tabulky. Na konci podzimu ale aténský klub vypadl z Ligy mistrů, díky třetímu místu ve skupině bude na jaře pokračovat alespoň v Poháru UEFA.

Pro Ščasného to bylo druhé angažmá v zemi úřadujících mistrů Evropy. V létě roku 2002 odešel z Viktorie Žižkov do OFI Kréta, ale po roce klub opustil s vysvětlením, že mu práce nepřináší uspokojení.

Reklama

Související témata: