Hlavní obsah

Gólman Čech se na chvíli vžil do role pilota

PRAHA

Fotbalový gólman Petr Čech se na pár okamžiků vžil do role pilota dopravního letadla. Opora Chelsea ve čtvrtek společně se sparťanem Jaromírem Blažkem na pražském ruzyňském letišti pokřtila zbrusu nový stroj Českých aerolinií Airbus A321. Při této příležitosti se dostal i do kabiny letadla a vzápětí se nadšeně dělil o své zážitky.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Jaromír Blažek (vlevo) a Petr Čech v kabině nového stroje Českých aerolinií Airbus A321.

Článek
Fotogalerie

"Ta kabina je vážně impozantní. Všude okolo jsou různá tlačítka, spousta přístrojů. To člověka hned ohromí, pilotovat letadlo musí být mnohem zajímavější, než řídit auto," líčil třiadvacetiletý brankář. "A vešel jsem se tam také úplně v pohodě," usmíval se bezmála dvoumetrový dlouhán.

Během sezóny nalétá tisíce kilometrů, ale cestování letadlem, v němž tráví dlouhé hodiny, si prý velmi oblíbil. Dnes mohl navíc alespoň na chvíli nahlédnout do profese pilota. O tom prý snil už dlouho.

"Když jsem ještě hrál ve Francii, tak mi známí chtěli dát k narozeninám instruktážní let, což může být také velmi zajímavé. Tak jsem si dnes poprvé aspoň mohl sednout do kabiny takhle velikého letadla," liboval si Čech. "To se třeba s větroněm nedá srovnat."

Čech nyní bude jednou z tváří Českých aerolinií. Z Prahy do Londýna létá často, vedení společnosti všechny své linky do Británie nyní pojmenuje právě po plzeňském rodákovi.

Reklama