Hlavní obsah

Zimní fotbalový Tipsport Cup se bude hrát ve čtyřech městech

PRAHA

Nejvýznamnější domácí zimní fotbalový turnaj Tipsport Cup bude mít letos šestnáct účastníků a uvidí jej fanoušci ve čtyřech městech. To jsou nejzásadnější změny tradičního vrcholu zimní přípravy, který se hraje v Praze od roku 1998.

Článek

Letos jej ale budou vedle hlavního města hostit také Mladá Boleslav, Most a jihomoravské Kunovice. V Praze se pak jeho dějiště přesune z Xaverova do Edenu. Ve všech případech se bude hrát na umělém povrchu třetí generace, uvedli dnes pořadatelé na tiskové konferenci.

Zároveň budou v banku větší odměny. Ve srovnání s minulým ročníkem si vítěz o sto procent polepší a získá 200 tisíc korun, poražený finalista si odnese polovinu. Finanční odměny jsou pro motivaci vypsány i za druhé místo ve skupině. Do semifinále ale postoupí jen nejlepší tým.

Ve čtyřech čtyřčlenných skupinách se představí 11 prvoligových celků. Dosud se turnaj hrál pouze s osmi týmy, nyní se startovní pole zdvojnásobí. Ubudou i starosti s cestováním: tradiční účastníci Liberec, Jablonec nebo Teplice budou hrát své zápasy na severu Čech, poprvé se do poháru zapojí i moravské kluby. Organizátoři si od rozšíření slibují větší divácký zájem.

Turnaj začne 7. ledna, nástupce úřadujícího vítěze Mladé Boleslavi bude znám 29. ledna. Finálový zápas by měla živě vysílat ČT2.

Rozdělení do skupin:
Skupina A (Praha-Eden): Slavia Praha, Marila Příbram, Viktoria Žižkov, Bohemians 1905.
Skupina B (Mladá Boleslav): FK Mladá Boleslav, Slovan Liberec, FK Jablonec, SK Hradec Králové.
Skupina C (Most): SIAD Most, FK Teplice, Chmel Blšany, SK Kladno.
Skupina D (Kunovice): FK Kunovice, 1. FC Slovácko, Tescoma Zlín, 1. FC Brno.

Reklama

Související témata: