Hlavní obsah

Budějovice vítají navrátilce Poborského s nadšením

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Vedení českobudějovického Dynama si může mnout ruce. Do jejich kádru se totiž vrací slavný odchovanec a zároveň spolumajitel klubu Karel Poborský. Český rekordman v počtu mezistátních zápasů našel v druholigovém klubu azyl poté, co jej vedení pražské Sparty vyřadilo z týmu. Poborský bude připraven nastoupit k nedělnímu domácímu zápasu proti rezervě olomoucké Sigmy.

Foto: www.skcb.cz

Fotbalisté Budějovic přivítají novou posilu.

Článek

"Jsme moc rádi, že k nám Karel přichází. Neznám ve světě moc trenérů, kteří by ho v mužstvu nechtěli mít," prohlásil českobudějovický kouč a sportovní ředitel v jedné osobě František Cipro.

Ten by s Poborským rád navázal na úspěšnou spolupráci ze sezony 1995/96, kdy pražské Slavii pomohli po 49 letech k zisku domácího titulu a navíc zažili spanilou jízdu až do semifinále Poháru UEFA. "Myslím, že Karlovo tříměsíční hostování je ideální pro všechny strany. Velmi dobré to je i pro reprezentaci, Karel se udrží v herním rytmu," dodal Cipro.

V Budějovicích nevěří, že Poborský zůstane

Trenér věří, že Poborský dokáže Dynamo v druhé lize pozvednout. Týmu, který ještě loni hrál nejvyšší soutěž a letos měl patřit k hlavním aspirantům na postup, zatím patří až 13. pozice. "Taková osobnost určitě hodně pomůže na hřišti i v kabině. Na druhou stranu na něj i celý tým bude vyvinutý velký tlak, každý od nás teď bude čekat zázraky. Pevně ale věřím, že to zvládneme," dodal Cipro.

Jihočeši prý nevěří, že by Poborský v Dynamu vydržel až do konce sezóny. Počítají spíše s výpomocí jen během podzimní části. "Po hráče takového kalibru v zimě určitě ještě nějaký zahraniční klub sáhne, Karel má evropskému fotbalu pořád co dát. Ale třeba se mu tady zalíbí a vydrží doma déle," poznamenal předseda klubového představenstva Radomil Procházka.

Reklama

Související témata: