Hlavní obsah

Norové si přiletěli pro pátou výhru venku

PRAHA

Norští fotbalisté v pondělí večer dorazili do Prahy v takové náladě, jako by ani v prvním zápase baráže kvalifikace na mistrovství světa s Českou republikou doma neprohráli. Jejich kouč Aage Hareide na rozdíl od většiny svých kolegů den před zápasem ochotně rozdával televizním štábům rozhovory a mimo jiné prohlásil, že jeho svěřenci si do Prahy přijeli pro pátou výhru venku za sebou.

Článek

Norský trenér nešetřil stejně jako hráči úsměvy. "Že jsme první zápas prohráli? Nikdy nevíte, fotbal je hra možností," zopakoval několikrát větu, která je jeho krédem. Těšil se na to, že si jeho tým zahraje zápas na pořádném hřišti.

A na nich jeho tým umí. Venku neprohrál jedenáct zápasů za sebou, naposledy se vrátil domů s nepořízenou na samotném začátku kvalifikace. Loni v září podlehli Norové v Palermu domácímu týmu 1:2, ale ani tehdy to neměli Italové jednoduché. Vítězný gól vsítil teprve deset minut před koncem skoro dvoumetrový kanonýr Luca Toni.

Norové poslední čtyři zápasy venku vyhráli, postupně dobyli Estonsko, Švédsko, Slovinsko a Bělorusko. "Proč by to nemohlo vyjít i popáté?" nadhodil Hareide.

Vedle potrestaného Daniela Braatena mu situaci komplikuje zdravotní stav Christiana Grindheima. Záložník, který od srpna ve všech šesti zápasech nastoupil v základní sestavě, marodí s chřipkou. Pakliže nenastoupí, nahradí jej ve středu zálohy Fredrik Strömstad.

Vyhrají Norové ve středu v Praze nad českou reprezentací?
Hlasujte v anketě Sportu.cz!

Hráč, který Grindheima vystřídal i v sobotu v Oslu čtyři minuty před koncem, si víc rozumí s dalším hráčem ze srdce zálohy Kristoferem Hästadem, oba nastupují v lize v dresu Kristiansandu.

Reklama