Hlavní obsah

Svár s Lipskem urovnán, Schick může za nároďák pálit dál!

Praha

Se čtyřmi góly byl suverénně nejlepším střelcem fotbalové reprezentace v úspěšně kvalifikaci na EURO 2020. Nikdo další už neměl víc než jednu trefu. O to větší problém nastal, když bundesligový chlebodárce Patrika Schicka z Lipska začal během podzimu dělat dusno ohledně útočníkova uvolňování pro potřeby národního týmu. „Situace se urovnala, Patrikovým startům nic nebrání,“ hlásí Jiří Chytrý, dlouholetý asistent trenéra Jaroslava Šilhavého.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Patrik Schick hlavičkuje během utkání kvalifikace ME 2020 proti Černé Hoře.

Článek

Když si Schick v přátelském duelu se Severním Irskem obnovil zranění kotníku, jeho klubový trenér Julian Nagelsmann na českou stranu ihned zaútočil.

Kouč tvrdil, že podle vzájemné dohody neměl Schick v zápase následujícím po kvalifikační bitvě s Anglií vůbec nastoupit.

Nároďák ovšem ústy svého manažera Libora Sionka ujistil, že k žádné takové dohodě s Lipskem ohledně Schickova vytížení vůbec nedošlo.

„Troufnu si tvrdit, že k nedorozumění došlo vinou druhé strany. Vztahy se už ovšem urovnaly," avizuje klid zbraní reprezentační asistent Jiří Chytrý.

Na inspekci mluvili s trenérem i ředitelem

Schick by měl samozřejmě patřit k oporám týmu, který se na šampionátu ve skupině utká s vítězem kvalifikace play off Ligy národů, Chorvatskem a Anglií.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Patrik Schick z Lipska se raduje z gólu v Dortmundu.

Útočník Lipska se po uzdravení rychle dostal do formy, v bundeslize skóroval v posledních třech zápasech.

„Pro nás skvělá zpráva. Byli jsme se v Lipsku s Jardou Šilhavým podívat. Patrik nás obrovsky potěšil. Nejdůležitější je, že se uzdravil," pochvaluje si Chytrý.

„Podle trenéra i sportovního ředitele klubu si Patrik s týmem sedl, zapadl do hry Lipska a poslední zápasy před pauzou se mu povedly velmi dobře. Dařilo se mu herně, dával i góly. Byla pro něj vlastně škoda, že podzim skončil. Věříme, že na své výkony z konce roku naváže i na jaře a před turnajem bude v optimální formě," doufá Chytrý.

Jeho slova dokládají, že svár s RB Lipsko je snad definitivně zažehnán.

Reklama

Související témata: