Hlavní obsah

Hübschman pomohl Doněcku k remíze v Seville

PRAHA

Český fotbalista Tomáš Hübschman má velkou zásluhu na tom, že Šachtar Doněck má před odvetou proti Seville stále šanci na postup. Původně se sice neměl objevit v sestavě svého týmu, ale jeho branka z 19. minuty přinesla vyrovnání na 1:1. Čtvrteční zápas ale nakonec skončil remízou 2:2. Také další duely přinesly vyrovnané boje, o všechna postupová místa svedou kluby ještě těžký boj za týden v odvetách.

Článek

Zápas nezačal pro bývalého sparťanského stopera a jeho spoluhráče zrovna šťastně, protože už v osmé minutě byl faulován ruský reprezentant Keržakov a Martí z penalty vstřelil vedoucí gól. Jenže Hübschman, který hrál celý zápas, pak zblízka zaznamenal svůj teprve druhý zásah ve svém 52. pohárovém utkání.

Stejného počtu branek se diváci dočkali i po přestávce. Z další penalty vstřelil brazilský záložník Matuzalem vedoucí gól ukrajinského klubu a domácí Maresca dvě minuty před koncem stejným způsobem vyrovnal.

Rozehnalovo PSG porazilo Benfiku 

V sestavě Paris St. Germain proti Benfice Lisabon se objevil i český reprezentant David Rozehnal, ale jeho tým v úvodu navázal na nevydařené ligové výkony a poprvé inkasoval už v deváté minutě po brance Simaa. Jenže závěr poločasu patřil domácím: nejprve s pomocí teče skončil v síti centr Paulety z levé strany a poté Kalou prošel přes tři hráče a Frau jeho přihrávku zužitkoval ve vítězný gól. Také Rozehnal strávil na hřišti 90 minut.

Další český fotbalista Libor Sionko se dnes večer na hřiště nedostal a pouze z lavičky byl nucen sledovat, jak jeho Glasgow Rangers až na poslední chvíli se štěstím vydřeli remízu 1:1 s Osasunou Pamplona. Hosté vedli po brance Raúla Garcíi ze 17. minuty, domácí Hemdani vyrovnal v druhé minutě nastaveného času.

V souboji Celta Vigo - Brémy se očekávaly ofenzivní manévry, jenže opak byl pravdou. Taktická bitva dvou týmů vyznávající útočný fotbal nakonec vyzněla lépe pro hosty, protože šest minut před koncem vstřelil Almeida vítězný gól.

Souboj Newcastlu proti Alkmaaru se už během prvního poločasu změnil v pořádnou přestřelku, v níž měli navrch domácí. Ti vedli ve 23. minutě už 3:0 a do přestávky šli s vedením 4:1. O pauze zřejmě trenéři svěřence dokázali usměrnit i v defenzivě a hra už byla opatrnější. Hosté ale nakonec vezou přijatelný výsledek - v 73. minutě sice střídající Démbelé neproměnil penaltu, ale Koevermans vzápětí upravil na 2:4.

Nadějný výsledek pro odvetu veze Espaňol Barcelona, přemožitel Sparty Praha ze základní skupiny soutěže. Na horké půdě Maccabi Haifa udržel španělský klub bezbrankovou remízu, Izraelci byli ale favoritovi více než vyrovnaným soupeřem, podle statistiky včetně střel na branku i šancí měli dokonce navrch, ale převahu nedokázali využít.

Fotbalisté Racingu Lens v prvním dnešním osmifinálovém utkání Poháru UEFA porazili Bayer Leverkusen 2:1. Rozhodnutí přinesla dvacet minut před koncem branka z penalty.

Poslední osmifinálový zápas Braga - Tottenham začal v Portugalsku ve 22:35 našeho času.

Pohár UEFA - osmifinále
Paris St. Germain - Benfica Lisabon 2:1 (2:1)
Branky: 36. Pauleta, 41. Frau - 8. Simao. Rozhodčí: Poll (Ang.).
FC Sevilla - Šachtar Doněck 2:2 (1:1)
Branky: 9. Martí z pen., 88. Maresca z pen. - 10. Hübschman, 60. Matuzalem z pen. Rozhodčí: Kassai (Maď.).
Celta Vigo - Werder Brémy 0:1 (0:0)
Branka: 84. Almeida. Rozhodčí: Malek (Pol.).
Newcastle United - AZ Alkmaar 4:2 (4:1)
Branky: 23. a 37. Martins, 8. vlastní Steinsson, 22. Dyer - 31. Arveladze, 73. Koevermans. Rozhodčí: Busacca (It.).
Maccabi Haifa - Espaňol Barcelona 0:0
Rozhodčí: Bebek (Chorv.).
Racing Lens - Bayer Leverkusen 2:1 (1:0)
Branky: 17. Monterrubio, 70. Cousin z pen. - 51. Haggui. Rozhodčí: Webb (Angl.). ČK: 69. Haggui.
Glasgow Rangers - Osasuna Pamplona 1:1 (0:1)
Branky: 90+2. Hemdani - 17. Raúl García. Rozhodčí: Wegereef (Niz.).

Reklama

Související témata: