Hlavní obsah

Gól Petržalky v nastavení připravil Jablonec o nasazení

PRAHA

Branka Borbélyho z Artmedie Petržalka připravila fotbalisty Jablonce o nasazení při pátečním losování druhého předkola Poháru UEFA. Slovenský tým po domácí remíze 1:1 na půdě Zimbru Kišiněv prohrával už o dvě branky, ale nakonec dokázal vyrovnat na konečných 2:2 a postoupil. V regionální skupině, v níž figuruje i Jablonec, tak udržel postavení nasazeného celku, které by případně obsadili Severočeši.

Článek

Namále měl i druhý z nasazených soupeřů, jehož místo mohli Jablonečtí zaujmout. Polský Groclin Grodzisk se nečekaně dlouho trápil s Arazem z Ázerbájdžánu a spasil ho až v 88. minutě Lato. V té době už hráli hosté bez vyloučeného Doroše.

Vedle Petržalky uspěl i druhý slovenský zástupce v prvním předkole. Fotbalistům Zlatých Moravců stačilo na půdě kazašské Alma Aty po domácí výhře 3:1 remizovat 1:1. Jinak jdou dál snad s výjimkou maďarského MTK Budapešť všichni favorité, dařilo se především severským celkům, kterých do druhého kola postoupilo hned devět.

Odveta ve čtvrtek nevyšla arménskému Banancu s českým trenérem Janem Poštulkou. Tým z postsovětské republiky doma uhrál remízu 1:1, ale na půdě Bernu inkasoval čtyři branky a se soutěží se loučí. Střelci večera se s hattrickem stali Urbšys z litevské Süduvy a Jovetič z Partizanu Bělehrad.

Partizan deklasoval Zrinjski Mostar i v odvetě pětibrankovým rozdílem, ale z postupu se radovat nemůže. Srbský klub byl původně z Poháru UEFA vyloučen kvůli řádění svých fanoušků v prvním utkání, po jeho odvolání UEFA výkon rozhodnutí odložila a umožnila týmům sehrát druhý zápas. Definitivní verdikt teprve padne.

Už v úterý lucemburský Kaerjeng nečekaně vyřadil norský Lilleström. Losování druhého předkola je na programu v pátek po poledni, soupeř Jablonce vzejde z těchto týmů: Basilej, Lens, Petrohrad, Hamburk, Austria, Rapid, Dněpropetrovsk, Artmedia, Grodzisk, Sion.

Reklama

Související témata: