Hlavní obsah

Zklamaný Baranek: Austria byla hratelný soupeř

Jedním z nejsmutnějších hráčů byl na jabloneckém trávníku po skončení odvety 2. předkola Poháru UEFA s Austrií Vídeň domácí kapitán Miroslav Baranek. Jeho tým se do evropské klubové soutěže neprobojoval i přes velmi dobré výkony v obou zápasech. Baranek a spol. sice ve čtvrtek večer opustil prestižní pohár ještě před jeho hlavní bránou, přesto se vztyčenou hlavou.

Článek

Byl to zápas dvou rozdílných poločasů, zatímco v tom druhém jste si vytvořili tlak, v prvním dějství to z vaší strany nebylo ideální...

První půli jsme odehráli s přílišným respektem k soupeři, i když jsme si říkali, že právě to se nám nesmí stát. Oni nám bohužel vstřelili nádhernou branku, které se nedalo zabránit. Přesto se fotbalisté rakouského mužstva kromě té gólové střely a jednoho závaru nedostali před k nějakému ohrožení brankáře Špita. My měli dvě vyložené brankové situace, které jsme bohužel neproměnili.

Nepramenila nervozita na začátku zápasu z toho, že jste se obávali inkasované branky, která by notně zkomplikovala šanci na postupu?

Trenér Kozel nám před zápasem zdůrazňoval, že i když inkasujeme je v našich silách vstřelit dvě branky a postoupit. Obdržená branka pro nás ale samozřejmě byla rána. Hostující fotbalisté se potom jen bránili a hráli takový utahaný fotbal.

Ve druhém poločase jste dokázali svého soupeře přetlačit, co podle vás chybělo ke vstřelení postupové branky?

Škoda, že vyrovnávací gól nepřišel o chvilku dřív. Austrie byla pod naším tlakem a kdyby bylo více času, určitě by kapitulovala ještě alespoň jednou.

Jaký faktor podle vás především rozhodl o konečném postupu rakouského celku?

Možná rozhodla jejich větší pohárová zkušenost. Škoda našich neproměněných šancí.

V čem bylo jiné utkání před dvěma týdny ve Vídni od toho na severu Čech?

Věděli jsme, že na jejich půdě můžeme jenom získat, kdežto doma jsme museli hrát. Těšili jsme se na utkání, ale brzdila nás trochu nervozita z kvality soupeře. Přesto si myslím, že jsme na postup měli.

Vy sám vypadáte po utkání hodně smutný, co vás mrzí nejvíce?

Určitě jsme momentálně všichni hodně zklamaní. Všichni jsme viděli, že to byl hratelný soupeř.

Reklama

Související témata: