Hlavní obsah

Ščasný bude v duelu s Villarrealem na tribuně

PRAHA/MLADÁ BOLESLAV

Jen z tribuny povede trenér Ščasný tým Mladé Boleslavi do boje s Villarrealem. Domácí přitom ve čtvrtek čeká premiérový zápas jako hrom ve skupině C Poháru UEFA. Souboj s třetím týmem španělské ligy, který byl předloni v semifinále Ligy mistrů a v letech 2003 a 2004 vyhrál Intertoto cup, je jedním z vrcholů podzimu. Zdeněk Ščasný si ale odpyká jednozápasový trest za vykázání na tribunu v odvetě 1. kola v Palermu.

Článek

„Pochopitelně že je to nepříjemné, ale není to nic těžkého. Budu hned za lavičkou. Pokud bude potřeba něco sdělit hráčům, rychle a snadno se domluvím s asistentem,“ prohlásil Ščasný před středečním tréninkem na stadiónu bičovaném hustým deštěm.

Středočeši v posledních třech ligových zápasech nevyhráli, navíc vypadli v Třinci z Poháru ČMFS. „Ale nehráli jsme špatně. Musíme zlepšit zakončení a finální fázi,“ říkal Ščasný.

Villarreal dorazil bez zraněného útočníka Rossiho i argentinské hvězdy Riquelmeho. Doma zůstal též hvězdný Francouz Pirés, jemuž se včera narodilo dítě. „Nic to neznamená. Jejich kádr je hodně široký a kvalitní. Je jasné, že v tomhle zápase jsou favoritem. Navíc určitě budou chtít odčinit remízu z prvního zápasu s Fiorentinou. Ale já věřím, že naši hráči předvedou výkon, na který budeme hrdí,“ přemítal Ščasný.

Villarreal je nejatraktivnější soupeř

Dobře si uvědomuje sílu soka. „Nemohli jsme dostat atraktivnějšího soupeře, byť znám kvality dalších protivníků,“ usmál se mladoboleslavský trenér, jehož tým ještě čeká Elfsborg, AEK Atény a Fiorentina. „Byť pro někoho nemá Villarreal jméno jako Arsenal, patří k top týmům v Evropě. Mají výbornou útočnou fázi a přechod do útoku.“

Hráčům bude chtít do hlavy dostat sebevědomí a jistotu. „Musíme nastoupit bez stresu. Navíc nám může nahrát fakt, že Villarreal nebude betonovat a nám se otevře více prostoru,“ dumal boleslavský trenér, který postrádá marody Dittricha, Riegla a Ševinského, fit je Procházka.

Zápas začíná ve 20.30 h (ČT 4), hlavním rozhodčím je Slovinec Skomina. K mání je ještě několik set vstupenek i balíčky na oba domácí zápasy.

Předpokládané sestavy:
Mladá Boleslav: Miller – Voříšek, Rolko, Kopic – Kysela, Matějovský, Rajnoch, Poláček – Táborský, Holub, Mendy.
Villarreal: Diego López – Angel, Fuentes, Godin, Capdevilla – Cazorla, Senna, Josico, Matías – Tomasson, Nihat.

Reklama

Související témata: