Hlavní obsah

Pižanowski: Nic není ztracené, ve Florencii se může stát zázrak

Gólman Mladé Boleslavi Petr Pižanowski působil při svých zákrocích v bráně domácích jistým dojmem. Při středečním duelu Poháru UEFA s AEK Atény nestačil pouze na jedinou střelu, kterou na něj vyslal z bezprostřední blízkosti Nsaliwa. Ta však rozhodla o výsledku celého střetnutí. „Do vápna přiletěl ostrý centr před bránu a hráč Atén tam jen nastavil nohu,“ popisoval po zápase jedinou gólovou situaci zápasu.

Článek

Co bylo nejdůležitějším momentem vaší prohry?

Rozhodla branka na začátku druhého poločasu. Kdyby se nám podařilo udržet bezbrankový stav, tak si myslím, že by se nám podařilo dát v závěru utkání nějakou branku.

Čím to, že jste v úvodu druhé půle tak zaspali?

Netuším, čím to bylo. Nevím přesně, jak se to na té straně seběhlo, ale do vápna přiletěl ostrý centr před bránu a hráč Atén tam jen nastavil nohu.

Na druhou stranu jste na konci druhé půle byli blízko vyrovnání...

To je právě náš problém. Nastřelili jsme břevno a měli jsme další příležitosti, které jsme nevyužili.

Odkud vám hrozilo od soupeře největší nebezpečí?

Věděli jsme, že mají ve svém středu Rivalda, který zahrává velmi dobře standardní situace. I další hráči jsou dobří. Byli jsme si vědomi, že je to kvalitní soupeř, ale zase ne na úrovni Villarrealu.

Vzpomenete si, kdy jste dostal gól takhle brzy po začátku poločasu?

Tak to si vážně nepamatuju.

Překvapili vás něčím hráči AEK?

Myslím, že nás nepřekvapili ničím. Byli jsme na ně dobře připraveni. Odehráli jsme dobrý zápas, škoda jen toho výsledku. Měli jsme na to, abychom uhráli lepší výsledek.

Ve Florencii proti Fiorentině teď budete muset vyhrát...

Uvidíme. Může se stát zázrak a my tam můžeme vyhrát. Nic není ztracené.

Reklama

Související témata: