Hlavní obsah

Z Čechů má v Poháru UEFA nejblíže k postupu Ujfaluši s Fiorentinou

PRAHA

Nejsnadnější pozici pro postup z osmifinále Poháru UEFA mají ve středečních odvetách fotbalisté Bayernu Mnichov, kteří v prvním zápase vyhráli vysoko na hřišti Anderlechtu Brusel 5:0. Naopak těžkou pozici budou mít oba anglické kluby, Tottenham a Everton své první duely prohrály. Kohouti nezvládli domácí zápas s PSV, když podlehli 0:1, Everton prohrál na hřišti Fiorentiny 0:2.

Článek

Středeční program otevře zápas Zenitu Petrohrad s Olympiquem Marseille. Lepší výchozí pozici mají hostující hráči, jelikož si na svém hřišti poradili s ruským týmem a vyhráli 3:1. Ruský reprezentační útočník Andrej Aršavin, který v Marseille snižoval na konečných 1:3 věří, že se petrohradskému týmu podaří využít domácí prostředí k postupu. Jeho spoluhráč Radek Šírl si bude muset v utkání dát pozor, aby neinkasoval žlutou kartu, čímž by se vyhnul nucené pauze v dalším utkání.

Jednoduchou pozici k postupu do čtvrtfinále mají hráči německého Bayernu Mnichov. Ti s přehledem rozstříleli Anderlecht Brusel na jeho hřišti 5:0 a s postupem by ve středu neměli mít žádné starosti. V dresu hostů by se mohli objevit čeští reprezentanti Jan Polák s brankářem Danielem Zítkou. Domácí trenér Bayernu Ottmar Hitzfeld má díky vysoké výhře z prvního utkání možnost protočit sestavu. Ve středu obrany by se tak mohla objevit zimní posila ze Sao Paola Breno.

Mimo Bayernu mají němečtí fanoušci jistotu, že do další fáze Poháru UEFA postoupí druhý německý tým. Jarolímův Hamburk totiž přivítá na svém hřišti Leverkusen. Ten si do odvety nese nadějné vítězství 1:0 z domácího prostředí. Hamburk nezažívá nejlepší formu, z posledních šesti odehraných utkání vyhrál jen jedno. V dresu domácích by se znovu měl objevit český reprezentant David Jarolím.

Těžkou pozici do odvety mají také fotbalisté Evertonu. Ti v prvním zápase prohráli na půdě italské Fiorentiny 0:2. Fiorentině zajistil výhru v prvním zápase nejprve v 70. minutě Kuzmanovič, o jedenáct minut později završil na konečných 2:0 Montolivio. Zápas v Goodison Parku bude pro Fiorentinu 50. v Poháru UEFA. V dresu hostů by neměl chybět český obránce Tomáš Ujfaluši.

Dalším anglickým týmem, který je před odvetou v těžké situaci je přemožitel pražské Slavie Tottenham. Ten nezvládl první duel na domácím hřišti a se svým nizozemským sokem Eindhovenem prohrál 0:1. Středeční program zakončí zápas Getafe s Benfikou. Španělský tým si do odvety nese povzbudivou výhru 2:1 z horké portugalské půdy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.