Hlavní obsah

Jarolím věří, že Slavia bude v odvetě nebezpečná

LASI

Nejen útočník Goce Toleski, který má trable se zády, ale ani Dušan Švento nezasáhne ve čtvrtek večer v Rumunsku v barvách Slavie do odvety 1. kola Poháru UEFA proti celku FC Vaslui. Švento si natáhl stehenní sval v posledním ligovém utkání s Olomoucí, takže stejně jako Toleski nakonec zůstal v Praze. „Příjemné to samozřejmě není, ale jsou tady další hráči, kteří by si měli říci o místo v základní sestavě,“ komentoval absenci opor kouč Slavie Karel Jarolím.

Článek

„Dušanovo zranění je lehčí, ale nechtěli jsme riskovat jeho start. Proto zůstal doma. Do derby by však mohl být v pořádku,“ prozrazoval po příletu do Rumunska trenér Pražanů Karel Jarolím.

Jarolím: Musíme být nebezpeční

Jeho svěřenci hráli před dvěma týdny s FC Vaslui doma jen 0:0, trenér však je přesvěden, že v odvetě to bude lepší. „Chci věřit, že potvrdíme současnou formu, dokážeme dát gól a postoupíme. Musíme využít každé možnosti, abychom byli nebezpeční. Gól je klíčem k úspěchu,“ přiznal Jarolím, jenž nemůže počítat ani s dlouhodobými marody Šikličem a Dřížďalem.

Šenkeřík už je dispozici

Z ofenzivních hráčů se mu už zdravil Šenkeřík, jenž laboroval se zraněním zad. Naposledy nastoupil za Slavii v pražské odvetě 3. předkola Ligy mistrů s Fiorentinou 27. srpna.

„Připraven bude, i když si nejsem jistý, zda zvládne celý zápas. Spíš naskočí v jeho průběhu,“ prozradil Jarolím. Není tak vyloučeno, že pokud bude hrát na dva útočníky, dostane vedle Necida znovu šanci dvacetiletý Ital Litteri. Ten hrál poprvé v základu v neděli proti Olomouci a dal jeden gól.

Šenkeřík však doufá, že se na hřišti alespoň na nějakou dobu objeví. „Kondičně jsem na tom dobře, tři týdny jsem jen trénoval. Zas tak dlouhá pauza to nebyla. Měl jsem problém s obratlem, po souboji jsem špatně dopadl a bolela záda. Rehabilitací a cvičením se to dalo do kupy,“ prozradil Zdeněk Šenkeřík, který je před odvetou optimistou. „Věřím, že dáme minimálně jeden gól a postoupíme,“ prozradil.

Na stadión až při zápase

Slávisty čeká ve středu v 18 hodin místního času tréninku na stadiónu Politehnika Iasi, jehož největším rivalem je právě čtvrteční soupeř Slavie FC Vaslui.

„Bylo by komplikované jet přes hodinu autobusem do Vasluie a pak zase zpátky. Chtěl jsem hráče ušetřit od zdlouhavého cestování,“ vysvětlil Jarolím, proč mužstvo trénuje v Iasi, kde výprava i bydlí. „Ve čtvrtek pojedeme na stadión s dostatečným předstihem, neměl by v tom být problém,“ dodal trenér.

Rumuni jsou v rozkladu

Domácí tým je v rozkladu. Poslední tři ligové zápasy prohrál, navíc má zraněné oba stopery. Charismatický prezident klubu prý některým hráčům pohrozil vyhazovem, pokud přes Slavii nepostoupí.

„Myslím, že kvalita je jednoznačně na straně Slavie a postoupí dál,“ prohlásil trenér rumunského klubu FC Temešvár Dušan Uhrin mladší.

Zápas začíná v 19.30 našeho času (v Rumunsku je o hodinu víc) a žádná česká televize ho nevysílá.  Hlavním rozhodčím je sudí Courtney ze Severního Irska.

Pravděpodobné sestavy:
Vaslui: Kuciak - Luz, Andronic, Panait, Buhus - Genčev, N’Doye, Aliuta, Ljubinkovič - Burdujan, Temwanjera.
Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček - Belaid, Jarolím, Tavares, Černý - Necid, Litteri (Šenkeřík).

Reklama

Související témata: