Hlavní obsah

Izraelce budou v Teplicích hlídat i speciální přístroje

TEPLICE

Velmi přísná bezpečnostní opatření provázejí pobyt fotbalistů Hapoelu Tel Aviv v Teplicích, s nimiž se ve čtvrtek střetnou v prvním zápase 4. předkola Evropské ligy. Hlediště budou monitorovat speciální kamery s vysokým rozlišením, které mají identifikovat případného útočníka, ještě dříve než zaútočí. U lavičky izraelského týmu budou stát dva bezpečnostní agenti.

Foto: www.fkteplice.cz

Stadion fotbalistů FK Teplice

Článek

V Teplicích přes léto pobývá početná komunita arabských lázeňských turistů. "To s tím ale nemá nic společného, zápas je prostě v kategorii nejvíce rizikových. Výjezdy izraelských sportovců provázejí přísná bezpečnostní opatření běžně," řekl novinářům tiskový mluvčí teplického klubu Petr Heidenreich.

"Je to jeden z nejrizikovějších, možná nejrizikovější zápas za dobu, kterou dělám fotbal. Je řada konkrétních opatření, ale mluvit o nich můžeme až po zápase. Mohu říct snad jen to, že všechny sektory budou snímané speciálními kamerami s vysokým rozlišením, aby se dal ihned eliminovat případný výtržník," prohlásil ředitel domácího klubu František Hrdlička. Izraelská ochranka je podle něj připravená velmi precizně.

Trenér Eli Gutman odmítl komentovat, zda se Izraelci neobávají útoků ze strany muslimů, kteří jsou v Teplicích. "Přijeli jsme sem hrát fotbal a takové věci neřešíme, jsme otevření všem kulturám," řekl.

V Teplicích bude na maximum zesílena pořadatelská služba a otevřou se všechny vchody, diváci mohou přijít už dvě hodiny před zápasem. Z předprodeje zatím zmizely necelé čtyři tisíce vstupenek, dvě stovky z nich mají rezervované fanoušci hostů.

Reklama

Související témata: