Hlavní obsah

Prohráli jsme, ale ještě nic nebalíme, burcoval hráče teplický kouč Plíšek

TEPLICE

Smutek z něho přímo čišel. Takhle si teplický trenér Jiří Plíšek vystoupení na evropské pohárové scéně rozhodně nepředstavoval. Přes martyrium v domácím poháru završené strahovskou výhrou nad Slováckem se na ni s Teplicemi prodral a hned první zápas se změnil v pohřeb. A dokonce s izraelským protivníkem!

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Vlevo hráči Hapoelu Etaj Šechter Menachem a Avihaj Jadin před Milanem Matulou z Teplic

Článek

Před kvalifikační konfrontací o Evropskou ligu s Hapoelem Tel Aviv sice před fotbalovými kvalitami a přednosti izraelského protivníka varoval, přesto v sobě živil teplický trenér Jiří Plíšek víru, že jeho svěřenci zápas zvládnou.

„Bylo to pro nás nešťastné utkání, ale ani po prohře nic nevzdáváme, byť odveta bude těžká. Samozřejmě že výsledek 2:1 dává víc nadějí soupeři a my jsme teď v nevýhodné pozici. Zkusíme se však vyrovnat za týden v Tel Avivu s nespornou kvalitou soupeře i s podnebím, jež mu nahrává také. Nic nevzdáváme,“ snažil se Plíšek burcoval svůj tým a krajně pokleslé sebevědomí hráčů.

„Ty zkušenosti se budou ale každopádně všem mým svěřencům hodit,“ hledal alespoň něco pozitivního na čtvrteční prohře ve čtvrtém kvalifikačním předkole Evropské ligy. „Třeba v první půli jsme hráli trpělivě, měli balón pod kontrolou a dokázali eliminovat soupeře v tom, v čem je silný. Jenže individuální přednosti a kvality izraelských hráčů se nakonec projevily. Třeba v tom, co při druhém gólu předvedl Vermouth...“

Podle kouče Severočechů měly na vývoj a výsledek střetnutí vliv dvě zásadní skutečnosti ... „Trápila nás hra útočníků, kteří neudrželi míč, nevbíhali do prostorů a nevykoledovali si žádné fauly, po nichž bychom kopali standardní situace. Zranění Rosy, který musel s pohmožděným meniskem střídat, pak ovlivnilo nejen způsob naší hry, ale i její kvalitu,“ viděl Plíšek hlavní příčiny nezdaru.

Jeho izraelský kolega Eli Gutman naproti tomu zářil. „Nejdůležitější je výsledek a proto se vracíme domů spokojeni. S odvedenou prací, zápasem i výsledkem,“ pravil rozšafně po utkání. „I soupeře ale musím ocenit, protože v první půli a chvílemi i ve druhé nás dobrou hrou zaskočil. Naštěstí máme v mužstvu natolik kvalitní fotbalisty, kteří jsou sami schopni o výsledku rozhodnout,“ dodával trenér Hapoelu.

Reklama

Související témata: