Hlavní obsah

Barcelonu vypusť, připrav se na Slavii, radí Villovi ve Valencii

PRAHA

Ve čtvrtek hostí fotbalisté Valencie ve 3. kole Evropské ligy pražskou Slavii, ale ještě předtím tým kouče Unaie Emeryho přivítá v sobotu v sedmém kole španělské ligy slavnou Barcelonu. Otazník ohledně víkendového startu visí nad kanonýrem domácích Davidem Villou, jenž ještě není zcela fit. „Jestli nebude připravený na sto procent, nemá cenu něco uspěchat,“ myslí si záložník Valencie David Silva.

Článek

Podle šikovného středopolaře Valencie Davida Silvy nemá smysl, aby nejlepší kanonýr La Ligy riskoval a šel do důležitého sobotního utkání proti Barceloně neuzdravený. „Jestli je David v pořádku, pak proti Barceloně nastoupí. Jestli ale fit nebude, potom je lepší, aby do tohoto zápasu nenastoupil a vyvaroval se tak delší absence,“ nechal se slyšet Silva.

Podle třiadvacetiletého španělského reprezentanta mají domácí proti Barceloně šanci na úspěch i v případě, že by Villa do utkání nenastoupil. „Jakákoliv varianta je dobrá. Nikola Žigič nám zajistil výhru v posledním utkání proti Santanderu, střelecky se také prosazuje Juan Mata,“ nebojí se slabé ofenzívy svého týmu Silva.

Jednoduché to ovšem proti katalánskému velkoklubu Valencie mít určitě nebude. Barcelona zatím suverénně vládne španělské lize, když ze šesti odehraných zápasů ještě neztratila ani bod. Valencie se drží na páté pozici se ziskem jedenácti bodů.

V Evropské lize však „slávistickou“ skupinu svěřenci trenéra Emeryho vedou spolu s francouzským Lille. Pokud se obávaný kanonýr Villa nestihne ze zranění stehenního svalu do soboty dostat, je už mnohem pravděpodobnější, že čtvrteční duel proti sešívaným forvard Valencie stihne. A to by pro českého mistra po posledním debaklu 1:5 od Lille nebyla příliš povzbudivá zpráva.

Reklama