Hlavní obsah

Magera varuje sparťany: Kluž není žádný pohárový nazdárek

TEMEŠVÁR/PRAHA

Vyhřívá se s Temešvárem na první příčce rumunské fotbalové ligy. Útočník Lukáš Magera je na tom tento týden podobně jako hráči Sparty. Zatímco Letenští se utkají s Kluží ve čtvrtek v Evropské lize, exbaníkovský čahoun vyrukuje proti tomuto soupeři v neděli v ligovém šlágru. Do Prahy tak může poslat stručný a jasný vzkaz - pozor, vás i nás čeká těžká práce!

Foto: Petr Horník, Právo

Lukáš Magera na srazu fotbalové reprezentace

Článek

Nenechte se mást. Kluž sice byla do skupiny K vylosovaná až ze čtvrtého koše, v jejím průběhu se však jeví lépe než výše nasazené týmy FC Kodaň a Sparty, a tak jí v tabulce patří druhé místo za Eindhovenem.

„Kluž je už nějakou dobu špičkový klub v Rumunsku, v tabulce jsou druzí o skóre hned za námi. V sobotu vyhráli přesvědčivě 4:1 na Rapidu. Byl to jednoznačný zápas, takže budou psychicky nahoře. V neděli u nich hrajeme, bude to velký boj o první místo,“ připomíná Lukáš Magera, útočník Temešváru.

Již při prvním pohledu na soupisku je patrné, že portugalský trenér Antonio Conceicao disponuje v Kluži pestrým internacionálním výběrem. „Prim tam hrají cizinci. Portugalci, Brazilci, Argentinci - v lize teď v základní sestavě hráli jen tři Rumuni... Jsou výborní dopředu, skvělý je třeba Brazilec Nei v útoku. Mně osobně se strašně líbí ofenzivní levý záložník Dubarbier z Argentiny, skvělý fotbalista,“ představuje Magera soupeře Sparty.

Nebezpeční v útoku, ale také trpěliví v obraně

Podle útočníka je Kluž celkově vynikající hlavně dopředu díky technicky skvěle vybaveným hráčům, kteří mají rádi balón. „Mají kvalitu na všech postech. Hlavně po stranách jsou hrozně nebezpeční. Nemají problém tvořit hru, ale dokáží hrát dobře i zezadu a vyrážet do rychlých brejků, na které mají skvělé typy hráčů.“

Pro Letenské, jejichž psychika utrpěla sobotní plichtou s posledními Českými Budějovicemi, se tedy rýsuje těžší duel, než si možná ještě po losu představovali. „Před cestou do Prahy jsou hodně sebevědomí. V pohárech není Kluž žádný nazdárek, třeba v minulé sezóně vyhrála na AS Řím ve skupině Ligy mistrů,“ varuje Magera.

„Rozhodně bych je nepodceňoval, Sparta to s nimi bude mít hodně těžké,“ uzavírá útočník, který se podrobnějšímu rozboru Kluže začne věnovat hned po čtvrtečním duelu Evropské ligy svého Temešváru s Anderlechtem Brusel.

Reklama