Hlavní obsah

Pořád jsme ve hře, radují se sparťané po výhře nad Kluží

PRAHA

Kdyby byla tabulka po třech kolech ve skupině K konečná, postoupili by fotbalisté Sparty spolu s Eindhovenem do jarních bojů Evropské ligy. Pražané si samozřejmě moc dobře uvědomují, že je čekají ještě tři těžké duely. Po výhře nad Kluží je však jejich nálada optimistická. Jejich postupové akcie jsou stále slušné.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Sparťan Tomáš Řepka v souboji s fotbalistou Kluže Neiem

Článek
Fotogalerie

Na propočty a kalkulace je ještě moc brzy. Jeden z důležitých kroků k postupu je však splněn. „Věděli jsme, že kdybychom zápas s Kluží nezvládli, už by to bylo dost špatné. Takhle jsme stále ve hře. Favoritem skupiny je Eindhoven a my se ve zbývajících třech těžkých zápasech popereme o další postupové místo,“ pochvaloval si obránce Ondřej Kušnír.

Jaká proměna se udála s mužstvem, které v sobotu nebylo v domácí soutěže schopné porazit poslední České Budějovice? „Kluž má výborné individuality, ale chtěla hrát fotbal, což nám vyhovovalo. K ničemu vážnějšímu jsme je nepustili,“ liboval si Kušnír, že proti loňskému účastníkovi Ligy mistrů se sparťanům dýchalo lépe než v duelu s betonujícími Jihočechy.

Hubník měl problémy s „basketbalistou“

„Můj gól na 2:0 byl důležitý, pak jsme si už zápas pohlídali. Příští utkání hrajeme v Kluži a věřím, že jsme si dokázali, že proti nim můžeme uspět. Jinak proti tak velkému hráči, jako je Traoré, jsem asi ještě nehrál. Snad jen za Olomouc proti Dinu Kollerovi... Někdy jsem přes něj ani pořádně neviděl na balón,“ usmíval se obránce Roman Hubník.

„Věděli jsme, že individuální kvality jsou na straně soupeře. Proto byl velmi důležitý náš přístup k zápasu, naše odpovědnost. Nějaké poznatky jsme o Kluži samozřejmě měli a podařilo se nám je využít,“ byl spokojený také trenér Jozef Chovanec. "Do každého zápasu ve skupině jdeme s velkým respektem, protože nastupujume proti mužstvům, která jsou dál než my. Zatím můžeme být až na druhý poločas v Kodani spokojení, kéž by nám to vydrželo," dodal letenský kouč.

„Byli jsme málo agresivní a nekompaktní. Chyby, jichž jsme se dopustili, jsou na této úrovni fatální. Zápas byl rozhodnut již v prvním poločase, pak už jsme nebyli schopní něco změnit,“ láteřil Antonio Conceicao, portugalský kouč Kluže.

Reklama

Související témata: