Hlavní obsah

Necid hraje s Bonym o korunu krále střelců a s Brabcem o večeři

Čeká ho prestižní večer. Jako kovaný slávista zase vyběhne na hřišti Sparty a nic na tom nemění, že na sobě bude mít dres CSKA Moskva. Fotbalový kanonýr Tomáš Necid patří k nejlepším střelcům Evropské ligy a sparťan Bony Wilfried patří k jeho velkým konkurentům. Navíc český reprezentant vyrukuje i proti Erichu Brabcovi, svému kamarádovi, s nímž kopal ve Slavii.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Útočník CSKA Moskva Tomáš Necid (vlevo) a trenér týmu Leonid Sluckij

Článek

Ruská liga dávno skončila, v jaké formě jste do Prahy přijeli?

Máme spoustu zraněných, Brazilci už jsou na dovolené. My ostatní jsme měli také týden volno, takže jsem byl doma v Praze. Začali jsme trénovat až ve čtvrtek na umělce. Měl by to ale být pěkný zápas pro diváky. Oba soupeři mají postup zajištěn, oba budou hrát na vítězství. Hlavně aby se před pauzou nikdo nezranil.

Máte pět gólů jako sparťan Wilfried. Berete vzájemný souboj prestižně?

Já chci dát gól v každém zápase. Bony je určitě dobrý útočník, dal pět gólů v Evropské lize, což je skvělá vizitka. Nejdůležitější pro mě je, aby vyhrálo mužstvo.

Na svůj poslední zápas proti Spartě na Letné máte dobré vzpomínky...

Samozřejmě, se Slavií jsme tady vyhráli 4:1! Je to krásná vzpomínka. Zase tu chci vyhrát a tentokrát dát gól, tenkrát se trefovali jiní.

Přemýšlel jste, jak vás asi přijmou fanoušci Sparty?

To fakt nevím. Když jsem hostoval v Jablonci a přijel na Spartu, nebylo to moc příjemné... Je to fotbal, hrál jsem ve Slavii, asi mě sparťani moc rádi mít nebudou. Je to jejich věc, já jim to neberu. Soustředím se na sebe, na svůj výkon, abych pomohl svému týmu k dobrému výsledku.

Tomáš Necid (vpravo) se svými spoluhráči na tréninku CSKA Moskvafoto: Právo/Jan Handrejch

Jak vás láká duel proti svému příteli Erichu Btrabcovi, s nímž jste minulý týden v Praze stihl krátký oběd?

Těším se na ten souboj, jsme velcí kamarádi. Ještě v pondělí jsme si volali, abychom se hecovali. Vsadili jsme se o to, že pokud dá někdo z nás v utkání gól, tak mu ten druhý zaplatí večeři nebo kafe. Řekl jsem mu, že to se mnou nebude mít jednoduché. On mi zase odpověděl, že mi nedá nic zadarmo.

Jste rád, že s vám postupuje zrovna Sparta?

Pro český fotbal je to dobře, aspoň se trošku zvedne koeficient. Sparta si to zasloužila, odehrála dobré zápasy, hlavně oba s Palermem.

Konec podzimu vám vyšel, zase jste začal dávat góly.

Cítím se dobře, když hráli Vágner Love s Doumbiou, vysedával jsem na lavičce a moc dobré to pro mě nebylo. I v závěrečných minutách jsme ale jako náhradník góly dával. Budu to chtít potvrdit i v posledním zápase.

Reklama

Související témata: