Hlavní obsah

Teplice musí rychle na zem, nyní čeká liga

TEPLICE

Jednogólové vítězství nad finalistou minulého ročníku Poháru UEFA Celtikem Glasgow naplnilo teplické fotbalisty spokojeností, i když cesta Severočechů soutěží již v této sezóně skončila. "Před zápasem jsme o postupu nemluvili, takže musíme být šťastní i za výhru," domníval se kapitán domácích Pavel Verbíř.

Článek

Po vedoucí brance přesto Tepličtí začali myslet i na to, že by ani vstřelení tří branek nemuselo být nezdolatelným cílem. "Kdybychom přidali druhý gól, fanoušci by se zbláznili a mohlo to dopadnout jakkoliv. Šance jsme si vypracovali, zejména při standardních situací měla obrana Skotů plno práce," doplnil Verbíř.

Skotové ve včerejším duelu svoji obávanou pověst nenaplnili. Jejich obrana byla propustnější něž bývá zvykem a ani směrem dopředu nenadchli. "Potvrdilo se, že ostrovní mužstva v evropských pohárech nejsou venku tak nebezpečná," připomněl střelec jediné branky utkání Jiří Mašek, který se postaral o vůbec první gól Teplic na jaře. "Snad jsme to teď prolomili," doufal bývalý útočník Jablonce.

Kromě vstřelené branky těšila Severočechy i obranná fáze. Kanonýři Larsson a Sutton se dostávali do střeleckých pozic jen výjimečně. "Oba jsou to velice nebezpeční útočníci, čisté konto se proti takovém soupeři cení," pochvaloval si slovenský obránce Vladimír Leitner.

I přes radost z vítězství se snažili Severočeši nepropadnout euforii. "Teď musíme Pohár UEFA hodit za hlavu a spadnout na zem, čeká nás liga," připomněl nelichotivou situaci Severočechů v tabulce a blížící se víkendový zápas proti Českým Budějovicím záložník Dušan Tesařík.

Reklama

Související témata: