Hlavní obsah

Thór - Ml.Boleslav 0:1Fotbalisté Mladé Boleslavi přestáli na Islandu dvě penalty, postup jistil Magera

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Magera 0 : 1
Záznam online reportáže

Praha/Akureyri
Aktualizováno

Fotbalisté Mladé Boleslavi postoupili do 3. předkola Evropské ligy. Na Island k utkání s Thórem Akureyri přijeli s náskokem 3:0 z domácího duelu a zásluhou gólu Lukáše Magery, který dal dvě branky i před týdnem, zvítězili i v odvetě 1:0. Boleslav měla na Islandu štěstí, domácí neproměnili ani jednu ze dvou nařízených penalt. Svěřenci kouče Miroslava Koubka v 3. předkole narazí na Twente Enschede, první duel je na programu příští čtvrtek v Nizozemsku.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Boleslavský Lukáš Magera se osvěžuje v utkání 2. předkola Evropské ligy s islandským celkem Thór Akureyri.

Článek

Ve 3. předkole EL je už Plzeň, která vyřadila gruzínský celek Rustavi celkovým skóre 5:1.

Boleslav chtěla kontrolovat poklidný postup, byť v druhém největším islandském městě postrádala zraněného kapitána Chramostu a beka Šírla, kteří před týdnem nechyběli v základní sestavě. Středočeši ale čelili mnohem odbojnějšímu soupeři než v prvním duelu, v němž lehce došli k tříbrankové výhře. Český tým, chystající se zároveň i na nedělní ligovou premiéru v Teplicích, na Islandu soupeři pomohl i velmi nepřesným výkonem bez většího zaujetí.

V hlavní roli Šeda

Boleslavský brankář Šeda musel být ve střehu hlavně proti akcím dravého forvarda Hanessona, ale do vedení stejně šli hosté. Udeřili po půlhodině stejně jako minule a "katem" Akureyri byl znovu útočník Magera, který se tentokrát prosadil po rohu a dorážce z bezprostřední blízkosti.

Druholigoví islandští amatéři však ani pak nepřišli o chuť hrát, byť by k senzačnímu postupu museli vstřelit už pět branek. Tým Thóru mohl po obdrženém gólu zareagovat už za tři minuty: zaskakující boleslavský kapitán Rolko v pokutovém území zahrál rukou, ovšem brankář Šeda vytáhl výborné zákroky proti Aevarsonově penaltě i jeho druhému pokusu zblízka.

Gólman Šeda se pro domácí změnil ve velký komplex. Šest minut po poločase po Bořilově faulu mělo Akureyri k dispozici další penaltovou exekuci, Hanesson ale mířil nad břevno a fanoušci na jediné skromné tribunce už schovávali hlavy v dlaních.

Kouč Koubek nebyl spokojený

Ale u boleslavské lavičky zlostně máchal rukama i kouč Koubek, který měl k představení svých svěřenců časté hlasité výhrady. Rozpaky v boleslavské hře čtvrt hodiny před koncem dokumentovala i ošklivě vypadajícího srážka Smejkala s brankářem Šedou. To už ve chvíli, kdy domácí útočník Hanesson odešel ze hřiště po druhé žluté kartě.

Boleslavští těsnou výhru uhájili, ale pokud chtěli "postrašit" pozorovatele z Enschede, kteří ve čtvrtek na Islandu nechyběli, zřejmě příliš neuspěli.

Odveta 2. předkola Evropské fotbalové ligy:
Thór Akureyri - FK Mladá Boleslav 0:1 (0:1)
Branka: 31. Magera. Rozhodčí: Mažeika - Šimkus, Kazlauskas (všichni Lit.). ŽK: Kristjansson, Hanesson, Aevarson, Hjaltalin, K. Hanesson - Rolko. ČK: 68. Hanesson. Diváci: 1200. První zápas 0:3, postupuje Boleslav.
Sestavy:
Akureyri: Wicks - Andri Albertsson, Atli Albertsson (80. K. Hanesson), Vrenko, Funicello - Aevarson (73. Hjaltasson), Hjaltalin - Björnsson (73. Hilmarsson), Kristjánsson, Jónsson - H. Hanesson. Trenér: Gislasson.
Ml. Boleslav: Šeda - Kysela (46. Brunclík), Smejkal (79. Johana), Rolko, Bořil - Kúdela, Ščuk - Mareš, Magera, Sivrič - Nešpor (64. Ondřejka). Trenér: Koubek.

Reklama

Související témata: