Hlavní obsah

Koubka mrzelo, že Mladá Boleslav nevyužila v Enschede jedinou šanci

Enschede

Trenér fotbalistů Mladé Boleslavi Miroslav Koubek po prohře 0:2 s Twente Enschede litoval, že jeho svěřenci v úvodním zápase 3. předkola Evropské ligy nevyužili jedinou výraznou šanci v utkání. Její proměnění by jim dalo výrazně vyšší naději do domácí odvety.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Mladé Boleslavi Miroslav Koubek byl po utkání v Enschede zklamaný.

Článek

"V prvním poločase jsme mohli mít lepší přechodovou fázi. Na hráčích bylo vidět, že mají respekt. Tam jsem nebyl úplně spokojen s tím, že jsme určitě mohli lépe realizovat kombinační, rychlé protiútoky," řekl na pozápasové tiskové konferenci Koubek.

Soupeř byl podle něj velmi kvalitní po technické a kombinační stránce, kterou se jeho týmu zpočátku dařilo eliminovat. Proto ho mrzelo, že Twente otevřelo skóre v 52. minutě ze standardní situaci. "Nedokázali jsme lépe zvládnout situaci, která se řešit dá. Samozřejmě tam byl ještě rychlý druhý gól, který rozhodl, že Twente má z pohledu matematiky dobré výchozí postavení," podotkl mladoboleslavský kouč.

"Škoda, že Brunclík netrefil míč"

Litoval také toho, že jeho hráči za stavu 0:2 nevyužili jedinou větší šanci v zápase. "Velká škoda, že David Brunclík ten druhý míč netrefil. Výsledek 1:2 by byl určitě dobrý a nadějný pro odvetu. Takhle je ta šance poněkud nižší," konstatoval Koubek.

"Mužstvo podalo to, na co mělo. Nebyli jsme v lehké situaci. Hráči se úplně odevzdali. Musím je za bojovný, koncentrovaný a zodpovědný výkon pochválit, ale je jasné, že očekávaná kvalita byla na straně soupeře," doplnil bývalý trenér Baníku Ostrava.

Postup do dalšího předkola podle něj před domácí odvetou není nereálný. "To je jiné prostředí, hřiště a klima, které bude v Boleslavi. Pokud by se nám podařilo dát rychlý gól, tak se soupeř dostane pod tlak, může znervóznět a všechno je možné." dodal Koubek.

Také brankář Jan Šeda ještě nepovažuje dvojzápas za ztracený. "Jeli jsme sem uhrát dobrý výsledek a snad se nám to nějakým způsobem podařilo, i když dvougólové manko je hodně. Ale musíme jim to alespoň co nejvíce znepříjemnit," plánoval Šeda před odvetou.

Je mu ale jasné, že Středočeši musejí doma zvýšit aktivitu. "Nemůžeme hrát stejný styl jako tady, čili vyloženě jenom bránit a zahrozit z nějakého brejku. Doma do toho budeme muset vložit všechny síly a hlavně vsadit na útok," dodal.

Reklama

Související témata: