Hlavní obsah

Plzeň v situaci, kterou za dva roky nepoznala. Zvládneme ji, ujišťuje Bakoš a vzpomíná na Trondheim

Plzeň

V situaci za poslední dva roky nepoznané se ocitnou fotbalisté Plzně ve čtvrtečním večeru v pohárové odvetě s belgickým Lokerenem. V pěti předchozích kvalifikačních duelech ať již o postup do Ligy mistrů, nebo letošních, v nichž šlo o Evropskou ligu, totiž na soupeřových hřištích vyhráli a cestu za postupem měli doma parádně umetenou. Až před týdnem v Bruselu, kam se musel Lokeren uchýlit do nuceného azylu, prohráli a budou dohánět jednobrankové manko.

Foto: Laurent Dubrule, Reuters

Marek Bakoš (vlevo) se raduje z gólu proti Lokerenu

Článek

„Situace je to sice nová, ale v loňské kvalifikaci jsme se pod podobným tlakem už ocitli. V Norsku jsme nad Trondheimem vyhráli první zápas 1:0, doma jsme však v odvetě stejným poměrem po poločase prohrávali," připomíná slovenský legionář v plzeňských službách Marek Bakoš.

Právě on to byl, kdo v konfrontaci s Trondheimem načal vítězný obrat, právě Bakoš dal gólem vstřeleným v prvním zápase před týdnem v Bruselu Plzni naději i pro odvetu.  Branka na půdě soupeře má totiž v pohárové matematice dvojnásobnou cenu.

„Důležité bylo, že jsme nakonec zvládli nedělní ligový duel s Mladou Boleslaví, takže do odvety s Lokerenem můžeme jít s čistou hlavou. Přijít v domácí soutěži znovu o body, asi by to na nás stopy zanechalo," přiznává Bakoš a netají se přesvědčením, že jeho tým odvetu s Belgičany zvládne a do hlavní soutěže postoupí.

„Před týdnem v Bruselu jsme sice soupeře neválcovali, ale míč častěji pod kontrolou měli a mezihra nám patřila. Nabízející se příležitosti jsme však nedokázali proměnit, za což nás soupeř potrestal. Nejen po nešťastném momentu v nastaveném čase, ale i svou nespornou fotbalovou kvalitou, o níž fanoušci u nás doma pochybovali," připomněl slovenský reprezentant, že Lokeren svým kumštem a hrou plzeňské hráče přece jen trochu překvapil.

„Každý hráč je fotbalově vyspělý, každý má nějakou přednost. Teď už jsme zkušenější a hlavně víme, co můžeme od Lokerenu očekávat a podle toho se zachováme. Začínáme sice za stavu 1:2, ale věřím, že nás fanoušci poženou za postupem a my se do základní skupiny Evropské ligy probojujeme," slibuje Marek Bakoš.

Reklama

Související témata: