Hlavní obsah

Bylo to pro nás kruté, málem jsem brečel, přiznal gólman Vaclík

Londýn

Na Stamford Bridge patřil gólman Tomáš Vaclík ve čtvrtečním utkání s Chelsea k nejlepším hráčům Sparty. Chytil nejméně pět šancí soupeře, včetně Torresova lobu. Přesto v nastavení inkasoval. Proti ráně Hazarda pod břevno neměl šanci. Remíza 1:1 poslala dál Chelsea,Sparta se však rozloučila se ctí...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný brankář Sparty Tomáš Vaclík po inkasovaném gólu od Edena Hazarda z Chelsea.

Článek

Jste hodně smutný?

Jsem zklamaný. Za prvé musím říct, že jsem hrdý na kluky, jak to zvládli. Před odvetou nám absolutně nikdo nevěřil a dneska jsme předvedli hodně dobrý výkon. Gól v poslední minutě je ale hrozně trpký, fotbal k nám byl opravdu krutý. Vybrali jsme si to tentokrát se vším všudy. Vést 1:0 a být pár desítek sekund od prodloužení, to je nejhorší možný scénář. V prodloužení se už mohlo stát cokoliv.

Vypadáte, jako byste měl slzy na krajíčku...

To máte pravdu. Nebrečel jsem, ale neměl jsem k tomu daleko.

Jak jste viděl vyrovnávací gól Hazarda ze svého pohledu?

Hazard to udělal fantasticky, dva naše kluky si natáhl na pravou nohu a trefil to přesně. Stihl jsem míč trochu tečovat, ale z brány jsem ho už nedostal. Hazard ukázal, že je právem jedním z nejdražších hráčů v kádru Chelsea. Rána byla hodně prudká, střílel záměrně nahoru, bohužel mu to sedlo absolutně přesně, trefil přímo těžiště balonu, který pak letěl tak rychle.

Sparta hrála velmi dobře, žádný ustrašený výkon. Překvapilo vás to?

Nebyl jsem překvapený, že jsme hráli takovou partii. Už první zápas jsme dokázali, že se můžeme s Chelsea měřit. Ukázali jsme všem, že se s námi musí počítat, měli to těžké hodně. Nezpochybňuji jejich kvalitu, ale podle mne z tohoto dvojzápasu postoupil šťastnější.

Která šance či okamžik pro vás byl nejtěžší?

Asi Torresův únik, jak na mne šel sám, a zkusil mě přelobovat, ale příležitostí měli víc. Vezměte si, že obě utkání rozhodli hráči z lavičky. A ještě k tomu hvězdy jako Hazard nebo Oscar. To samo o sobě hodně vypovídá o síle Chelsea.

Co vám řekl po utkání Petr Čech?

Čechíno mi řekl, že jsem naše kluky držel. Od Petra mě to moc těší. Ale oni jsou šťastnější. Radši bych postoupil, než slyšel chválu. Rozhodně jsem rád, že jsem si proti němu mohl zachytat. On je neotřesitelná jednička, to se dlouho nezmění.

Vzpomenete si na těžší zápasy, které jste odchytal?

Těžší dvojzápas jsem asi nechytal. Spousta kluků důležitější zápas také nehrála. Vždyť proti nám stál stále úřadující vítěz Ligy mistrů. O to víc si cením, jak jsme to zvládli.

Může se čtvrteční prohra projevit na nedělním ligovém utkání se Slováckem?

Teď převažuje zklamání z toho, že jsme nepostoupili a bylo k tomu blízko. Těžko říct, jak se to projeví dál, ale věřím, že se rychle postavíme na nohy.

Reklama

Související témata: