Hlavní obsah

Čech se děsí Kazaně. Asi jsem to zakřikl, byl rozčarovaný po losu Evropské ligy

Londýn

Byl jedním z klíčových mužů Chelsea při čtvrteční postupové bitvě o čtvrtfinále Evropské ligy. Radost z výhry i postupu nad Steauou Bukurešť ale brankáři Petru Čechovi trochu zkalil páteční los, který dopadl přesně tak, jak si nepřál. Londýňané budou o semifinále bojovat s ruskou Kazaní.

Foto: Bogdan Cristel, Reuters

John Terry (vlevo) a Petr Čech z Chelsea.

Článek

Pro Chelsea vlastně platí, že čím dále v Evropské lize postupuje, tím dále na východ cestuje. Po Praze a Bukurešti se teď Blues musejí vydat do metropole dalekého Tatarstánu. Čech před losem vysněného soupeře neměl, pouze si nepřál narazit na Rubin Kazaň. A přesně to se stalo.

„Asi jsem to zakřiknul. Jediným důvodem, proč jsem se jim chtěl vyhnout, je zdlouhavé cestování," vysvětloval český reprezentant, jenž k postupu pomohl především skvělým zákrokem hned na začátku londýnské odvety proti obrovské šanci Raula Ruseska.

Ještě, že začínáme doma

Souboj s Kazaní totiž pro Chelsea přichází zrovna v době, kdy má nabitý kalendář, a tak je pro hráče daleké cestování noční můrou. „Máme příšerně zápasů a říkal jsem si, že by bylo dobré nedostat tým, za kterým bychom museli daleko letět. Bohužel to vyšlo zrovna na Kazaň," posteskl si brankář na svých stránkách.

Nakonec ale podle něj Chelsea nedopadla úplně nejhůř. „Ještě štěstí, že začínáme doma, protože před prvním zápasem s Kazaní máme program hrozně nabitý. V sobotu 30. března hrajeme v Southamptonu, v pondělí opakovaný zápas FA Cupu s Manchesterem United a hned ve čtvrtek Evropskou ligu. Kdybychom do toho měli ještě cestovat do Ruska, zkrátil by se čas na regeneraci," vypočítával zhuštěný program Čech.

Čtvrtečním výborným výkonem dal zapomenout na nešťastnou minelu z nedělního pohárového zápasu proti Manchesteru United, kterou však stačili jeho spoluhráči napravit a po remíze 2:2 si Blues vynutili opakovaný zápas.

Repríza duelu s Manchesterem United bude pro hráče i fanoušky obrovským lákadlem. Hned za čtyři dny se ale budou muset svěřenci Rafaela Beníteze soustředit na Kazaň.

„Je to velmi nebezpečný soupeř s řadou cizinců v kádru. Poslední dobou hrají skoro pořád Ligu mistrů nebo Evropskou ligu, takže mají s poháry zkušenosti. Nečeká nás nic jednoduchého, ale ve čtvrtfinále už si nejde vybírat. Jsme favoritem, stejně jako bychom coby úřadující vítězové Ligy mistrů byli proti každému z těch soupeřů. Pokusíme se tu roli naplnit, cílem je jen postup," uvedl rezolutně Čech.

Reklama

Související témata: