Hlavní obsah

Prvořadým cílem je neinkasovat, říká jablonecký gólman Špit před duelem se zvučným soupeřem

Jablonec nad Nisou

Je nejzkušenějším hráčem jabloneckého kádru a ve čtvrtek by měl čelit ofenzivní síle Betisu Sevilla v prvním duelu play off Evropské ligy. Osmatřicetiletý fotbalový brankář Michal Špit věří, že severočeský tým vybojuje doma solidní výsledek pro odvetu. „Musíme ale zlepšit organizaci hry,“ zamýšlí se v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Jablonce Michal Špit.

Článek

Jak jste se psychicky dostávali z dvoubodové domácí ztráty po divoké ligové remíze 5:5 se Znojmem?

Už ani nevím, jak jsme v sobotu hráli (mírný úsměv). Už je to pryč. Zapomenout na tenhle výpadek, to byl první předpoklad k tomu, abychom si vyčistili hlavy a mohli se plně koncentrovat jen na Betis. Žádné soustředění jsme neměli, ale i teoretická příprava je důkladnější.

Co víte o soupeři?

Sledovali jsme jej na videu při jeho zápase na Realu Madrid, kde Betis sehrál vyrovnanou partii. Všimli jsme si, že hráči Sevilly jsou rychlejší a individuálně lepší v práci s míčem, než s čím se setkáváme v české lize.

S jakým výsledkem byste byli spokojeni?

Pokud bychom vyhráli, bylo by to perfektní. Ale prvořadým cílem je neinkasovat, což by znamenalo solidní šanci do odvety. Chceme, aby za týden bylo i z naší strany ve Španělsku o co bojovat.

Na co se hodláte při hře nejvíce zaměřit?

Oproti české lize musíme zvýšit úsilí ve všech směrech a hlavně při organizaci obranné hry.

Myslíte si, že vás může soupeř podvědomě podcenit?

Když hráči Betisu uviděli ve středu při tréninku náš stánek, asi nabyli dojmu, že na menším stadiónu ještě nejspíš nehráli. To by je mohlo svádět k podcenění prostředí a tím i zápasu. Ale spoléhat se na to nedá. (úsměv)

Jak hodně vyhlížíte svoji stovku vychytaných čistých kont v lize?

Vím, že mi k téhle metě chybí jediný zápas. A pokud to má přijít, tak to snad přijde. Nijak se ale k tomu neupínám. Rád bych magickou hranici zdolal co nejdříve. Třeba už v neděli v Olomouci.

A kdyby to nevyšlo, tak v následujícím kole hrajete doma s Libercem, takže by bylo pro vás asi pikantní vychytat stou nulu právě v derby.

To jsou úvahy, kterými se moc nezabývám. Hlavně si přeji naše úspěšné výsledky a ta moje statistika je až podružná.

Reklama

Související témata: