Hlavní obsah

Fleišman čeká mohutnou ofenzívu. Sevilla to na nás spustí ještě víc než Udine, varuje

Sevilla

Bezesporu nejtěžší střetnutí ve skupině H Evropské ligy čeká ve čtvrtek fotbalisty Liberce. Na favorizovanou Sevillu si doma vyšlápli a sahali po výhře, teď je ale čeká pořádná prověrka. Andaluský celek bude mít v zádech vlastní fanoušky a ve svém pekelném kotli touží po třech bodech, které by je výrazně přiblížily k postupu. „Bod by byl pro nás zlatej," přiznává liberecký Jiří Fleišman.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Liberecký obránce Jiří Fleišman (vpravo) v souboji se sparťanským záložníkem Markem Matějovským.

Článek

Generálka na pohárový duel v Seville se vám příliš nepovedla. Znojmu jste v lize branku nedali a brali jen bod. Takové trápení jste určitě před utkáním nepředpokládali. V čem vidíte příčiny?

Udělali jsme si to sami. Kdybychom v prvním poločase proměnili šance, měli jsme tam snad čtyři tutovky, tak to byl úplně jiný zápas. Znojmo přijelo bojovat. My jsme neproměnili šance a to je asi teď naše největší slabina. Příležitosti si vytvoříme, akorát nedáváme góly, bohužel.

V Seville to bude zcela jiný zápas. Role se otočí, vy budete tím týmem, který bude bránit a hrát na brejky.

Stoprocentně. Tam budou mít plný stadión, poženou je lidi. Budou mít zdravý kluky, kteří v Liberci nehráli. Budeme muset být stoprocentní v defenzívě a budeme doufat, že to třeba dopadne tak, jako v Udine. I když si myslím, že to tam bude ještě těžší.

Očekáváte ze strany domácích podobně mohutnou ofenzívu jako v Udine?

Já si myslím, že to na nás spustí ještě víc, protože budou chtít před domácím publikem odskočit v tabulce, aby měli jistý postup. Myslím si, že do toho dají úplně všechno. V některých pasážích budeme zavřený na vlastní třicítce, ale budeme dělat vše pro to, abychom tam vstřelili gól a pokusili se přivézt domů alespoň bod.

Vyrukujete v Seville na domácí celek se stejnou taktikou, která vám U Nisy málem přinesla vítězství? 

Samozřejmě že proti Seville nemůže člověk vylézt a hrát s nimi otevřenou partii. Oni mají natolik zkušený a šikovný borce, to bychom šli hlavou proti zdi. Soustřediíme se na defenzívu a budeme spoléhat na rychlé brejky. Zkusíme vymyslet nějakou kombinaci. Bude to zatím nejobtížnější zápas této sezóny.

Co jste říkal na výprask Sevilly na Realu Madrid. Sedm branek, to je pořádná porce...

Já jsem si jen sám v duchu říkal, že bych asi nechtěl hrát proti Realu. Když jsem viděl, jak Sevilla s námi tady chvílemi točila, tak Real, to teda klobouk dolů, ten je snad o dvě třídy ještě výš.

Může vašeho soupeře debakl a následná další porážka s Celtou Vigo psychicky poznamenat? Budou v obraně zranitelnější?

Možné to je, ale oni mají tak široký kádr, že trenér když se rozhodne, tak celou obranu vystřídá. Oni mají vzadu kvalitní hráče. V Seville jsou tak profesionální hráči, že si s tím poradí.

Ve čtvrtek proti vám zřejmě nastoupí Ivan Rakitič, který v Liberci nehrál. V posledních třech zápasech španělské ligy vstřelil dohromady tři góly, dva z toho dal Realu. Jak se na něj připravujete?

Toho jsem přesně myslel, to je jeden z hráčů, kteří tady nehráli. Patří k těm klíčovým fotbalistům. Teď určitě nastoupí a tím hůř pro nás, protože je to hráč, kterému se těžko vezme balón. Je schopný přejít přes dva tři hráče a vstřelit gól. O to víc budeme muset být koncentrovanější.

S jakým výsledkem byste byli po utkání v Seville spokojení?

S bodem, ale sami jste viděli po domácím zápase, že jsme s remízou spokojení nebyli. Takže teď před zápasem říkám, že bod by byl zlatej.

Ani případná porážka vám účast v jarních vyřazovacích bojích nezavře. O vašem postupu se bude rozhodovat v posledních dvou zápasech, zejména v tom domácím s Freiburgem půjde asi o všechno. Souhlasíte?

V Seville se od nás žádný bod nečeká. Budeme doufat, že druhý zápas mezi Estorilem a Freiburgem skončí znovu plichtou, abychom zůstali o dva body před Freiburgem. A my si to pak s nimi doma rozdáme o postup.

Váš rival z Jablonce dostal před dvěma měsíci na Betisu šestku. Jedete Jablonec do Sevilly pomstít?

(smích) To ne, ale někteří naši fanoušci, kdybychom tam třeba uspěli, tak by jim to připomínali. Je to úplně něco jiného. My na výsledek Betisu s Jabloncem vůbec nekoukáme. Soustředíme se sami na sebe. Doufejme, že to pro nás dopadne dobře.

Jak se těšíte na tamní atmosféru a prostředí?

Já osobně se na to velmi těším, i když to bude strašně těžký zápas. Na takovém stadiónu jsem ještě nehrál. Budeme se asi specializovat hlavně na obranu, ale to je jedno, já si to tam chci užít. Ať to dopadne, jak to dopadne, já na ten zápas budu vždy rád vzpomínat.

Věříte, že byste mohli zopakovat výsledek z Udine? V Itálii vám také nikdo nevěřil a nakonec jste tam senzačně vyhráli.

Mně to přišlo tak, že Udine hrálo, jako by nás muselo porazit. Sevilla k tomu přistupuje jinak. V domácím utkání jsme měli i trochu štěstí. Uděláme vše pro to, abychom ve Španělsku uspěli.

Čtvrteční zápas začne na stadiónu Ramóna Sáncheze Pizjuána ve 21:05 a řídit ho bude polský rozhodčí Szymon Marciniak. Zápas vysílá přímým přenosem Fanda, podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.
Jak dopadne zápas mezi Sevillou a Libercem?
Vyhraje Sevilla
31,8 %
Utkání skončí remízou
40,3 %
Slovan andaluský tým zaskočí a zvítězí
27,9 %
Celkem hlasovalo 8106 čtenářů.

Reklama

Související témata: