Hlavní obsah

Konečná pro Plzeň, jiskřička naděje pro Liberec, soudí bookmakeři

Praha

Dva úspěšní zástupci českého fotbalu v pohárech vstoupí ve čtvrtek do jarní části Evropské ligy. Oba na domácí půdě, Liberec od 19:00 hostí Alkmaar a plzeňská Viktroria od 21:05 vyrukuje proti Šachtaru Doněck. Podle českých sázkových kanceláří má těžší pozici Plzeň, ani Slovan ovšem není favoritem. Oba zápasy můžete sledovat v on-line reportážích na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký záložník Josef Šural oslavuje vedoucí gól nad Estorilem.

Článek

Konečná pro Plzeň, jiskřička naděje pro Liberec, tak zní verdikt bookmakerů Tipsportu i samotných sázkařů před nadcházejícími zápasy obou celků v Evropské lize.

Pokud jde o Plzeň, favoritem je jednoznačně ukrajinský šampión, který spíš pomýšlel na úspěch v Lize mistrů. Teď se řadí k favoritům EL. To se odráží i ve výši kurzů. Postup Plzně je vypsán v kurzu 4:1 - postup Šachtaru 1,2:1. Také z tábora sázkařů zní, že tento dvojzápas bude pro Plzeň konečnou.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Mnohem nadějnější pozici má, zdá se, Liberec. Alkmaaru se v domácí lize tolik nedaří, a tak Slovan může bojovat o další senzaci. Kurzy na postup sice ukazují, že i druhý český zástupce je outsiderem, ale rozdíl není takový: Liberec 2,52:1 - Alkmaar 1,4:1.

V prvním zápase na severu Čech by dokonce Liberec dle kurzů mohl zvítězit.

Kabinou Liberce se prohnal průvan

Také bookmakeři Fortuny jsou k dalšímu postupu obou českých celků dosti skeptičtí. V duelu Viktorie s Šachtarem je výrazným favoritem v kursu 1,18:1 ukrajinský celek, podobně je na tom Slovan, který ve dvojzápase nejspíš podlehne v kursu 1,5:1 nizozemskému AZ Alkmaar.

„Oba české týmy mají nelehký úkol. Alkmaar by teoreticky mohl být hratelným soupeřem, libereckou kabinou se ale v zimní přestávce prohnal pěkný průvan, zejména střelce Rabušice bude těžké nahradit. Plzeň zase opustila ikona Pavel Vrba a reprezentant Rajtoral, Šachtar je ale i tak velkoklub s bohatými zkušenostmi, který vyhlásil útok na vítězství v celé soutěži," zmínil Ondřej Vích, hlavní bookmaker Fortuny.

Reklama

Související témata: