Hlavní obsah

Plzeň může jít přes Lyon klidně dál, myslí si sázkaři

Praha

Slavně vyřadili Šachtar Doněck a ani proti Lyonu nejsou fotbalisté Viktorie Plzeň bez šance. Alespoň podle českých sázkařů by pohárová pouť Uhrinova týmu nemusela skončit již v osmifinále Evropské ligy. Olympique není ani podle mínění bookmakerů tak silný jako Šachtar, tak čeho se bát... Zápas mezi Lyonem a Plzní se hraje ve čtvrtek od 21:05. Přímým přenosem ho vysílá ČT Sport, podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňští fotbalisté Pavel Horváth a Roman Hubník (uprostřed) slaví po odvetném utkání se Šachtarem Doněck postup do osmifinále Evropské ligy.

Článek

Viktoria začíná na hřišti soupeře. U Tipsportu zatím sází dvakrát více lidí na výhru Lyonu než na úspěch Plzně. „Lyon sice nemá sílu evropského velkoklubu jako za časů fenomenálního Brazilce Juninha, papírově je slabší než poslední soupeř Plzně Šachtar, přesto je na domácím hřišti favoritem v kurzu 1,9:1 na vítězství, výhru Plzně lze vsázet v kurzu 4,15:1," myslí si Ladislav Pavlis, hlavní bookmaker kanceláře.

Řadu sázkařů ovšem láká tip na neprohru Viktorie, dvojtip 01 v kurzu 1,9:1. „Tento tip například sázkařům doporučuje v analýze na našem webu jeden z úspěšných sázkařů s nickem bthc11," poukazuje na sázkové tendence Jiří Hadrava, mluvčí Tipsportu. „Všichni říkali, že Šachtar už bude pro Plzeň moc velký oříšek, a najednou se soupeři obávají. Plzeň prostě může jít zcela reálně dál," píše mimo jiné sázkař bthc11. Ani bookmakeři nejsou tomuto názoru vzdáleni, neboť kurzy na postup do čtvrtfinále EL jsou poměrně vyrovnané 1,7:1 Lyon - 2:1 Plzeň.

Rozhodovat může gól vstřelený venku

Také podle Fortuny jsou favoritem prvního utkání s kurzem 1,92:1 domácí. Postupové šance Viktorie rozhodně bookmakeři nevidí tak černě, jako v předcházejícím kole proti Šachtaru. Tam byl kurz na postup Plzně před úvodním utkáním 3,78:1, nyní před prvním duelem s francouzským celkem je kurz 1,95:1. Mírným favoritem postupu nicméně zůstává Olympique (1,65:1). Nálada sázejících je poměrně vyrovnaná, 60% vkladů je podána na postup Lyonu, na Viktorii tak míří 40%.

„Plzeňští se musejí z utkání na Letné rychle oklepat a v zápase v Lyonu předvést svůj evropský nadstandard. Francouzský celek už není zdaleka tak suverénní, jako v předešlých letech, Šachtar má dle mého názoru aktuálně vyšší kvalitu. Celý duel bude podle mě vyrovnaný, rozhodovat může branka z hřiště soupeře, proto je nesmírně důležité první utkání odehrát takticky a skórovat. I porážka 1:2 by pro Viktorii byla výhodnou výchozí pozicí," zmiňuje Ondřej Vích, hlavní bookmaker Fortuny.

Olympique málo inkasuje

Také podle bookmakerů Chance je favoritem prvního zápasu Lyonu s kurzem na vítězství 1,93:1. Olympique v poslední době inkasuje velmi málo gólů a v Evropské lize ještě nepoznal hořkost porážky. Na druhou stranu je ale Lyon určitě slabší než Šachtar, který Plzeň s velkou dávkou štěstí dokázala vyřadit. Viktorka by tak mohla využít například jistého oslabení Lyonu ve středu pole a skórovat. Na výhru Plzně je vypsán kurz 3,80:1, na remízu obou celků 3,25:1.

Reklama

Související témata: