Hlavní obsah

Paradox. Měli jsme profitovat z výškové převahy a přitom jsme dostali první dva góly ze vzduchu, nechápal Rosa

Mladá Boleslav

Pod první inkasovaný gól se podepsal, ale ve druhé půli svou trefou vysokou prohru alespoň mírnil a kosmeticky zkrášlil. Po pohárové partii s Lyonem však byl Antonín Rosa zklamaný stejně jako všichni jeho mladoboleslavští spoluhráči. V kvalifikační konfrontaci o Evropskou ligu věřili, že mají na víc a že budou schopni francouzského protivníka alespoň potrápit. „Jenže to bychom nesměli Lyonu góly doslova darovat,“ povzdechl si po naplnění devadesáti minut a porážce 1:4 Rosa.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Mladoboleslavský obránce Antonín Rosa (vpravo)

Článek
Fotogalerie

Před utkáním jste si pochvalovali, že výkonnost vašeho mužstva roste a chyby v defenzívě mizí, přišel však zápas a vy jste v obraně doslova hořeli. Lyonu stačily dvě akce, aby skóroval a utkání rozhodl...

I proto tvrdím, že nebyl lepším mužstvem. Do přestávky tedy rozhodně ne. Byl však produktivní, dal dvě branky a to rozhodlo.

Opravdu myslíte, že nebyl lepší? Vždyť Francouzi měli neustále pod kontrolou nejen míč, ale i zápas, který režírovali, jak potřebovali...

Mít kontrolu nad balónem ještě neznamená, že jste lepší. I my měli hlavně v první půli pasáže, kdy jsme mohli skórovat. Stačilo je dotáhnout do konce. Anebo proměnit penaltu, která přišla v momentě, kdy jsme se nadechovali a začali být nahoře. To byl důležitý moment, protože i takový tým, jakým je Lyon, by znervózněl.

Namísto vyrovnání ovšem přišel ještě před poločasem druhý úder. A zase ze vzduchu, kde jste měli mít výškovou převahu a z ní profitovat.

Paradox. Výšková převaha byla skutečně na naší straně a my věřili, že právě v těchto situacích bychom se mohli prosadit. Namísto toho jsme ze vzduchu inkasovali první dvě branky. Nebo spíše jsme je Francouzům lacino darovali.

Hned u první jste byl vy...

Moje chyba, uznávám. Do šestnáctky mířil přetažený centr, ve sluníčku jsem ovšem míč ztratil, takže mě přeletěl, Yattara mě skočil na záda a skóroval. Situace, kterou jsem měl uhlídat.

Co se vůbec dělo o přestávce v kabině, když jste prohrávali dvoubrankovým rozdílem? Řádil Jarolím hodně?

Naopak, trenér nás uklidňoval a připomínal, že se musíme vyvarovat chyb, po nichž jsme dostali oba góly. A také chtěl, abychom pokračovali ve své hře. Nemyslím, že by do půle byla až tak špatná.

Měli jste se vyvarovat chyb, jenže sotva druhá půle začala, vyrobili jsme minelu doslova neskutečnou a Lyon přidal třetí branku.

Vzadu došlo k nedorozumění a soupeř dal vůbec nejsnadnější gól. Jenže pak se mně podařilo snížit na 1:3, neboť lyonští obránci si mě špatně přebrali a já tudíž mohl hlavičkovat zcela neobsazený. V ten moment jsem věřil, že bychom mohli přidat ještě jednu branku, zápas zdramatizovat a uhrát solidní výsledek. Vzápětí ale přišla trefa do šibenice a čtvrtý inkasovaný gól. Prohra 1:4 je hodně krutá.

A hlavně pro odvetu naprosto beznadějná...

Pojedeme do Francie s tím, že alespoň v odvetě budeme chtít uhrát výsledek, který by byl povzbuzením pro nás i český fotbal. Hrajeme sice s těžkým a hodně silným soupeřem, ale z pohárové scény chceme odejít se vztyčenou hlavou.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.