Hlavní obsah

Liberečtí chtějí prolomit střelecký půst a dát tři góly!

Liberec

Nesmírně obtížný úkol mají před sebou fotbalisté Slovanu Liberec. Do čtvrteční odvety 3. předkola Evropské ligy s rumunským týmem FC Astra Giurgiu nastoupí s třígólovým mankem z prvního zápasu. „Ale pokusíme se o malý zázrak,“ naznačil odhodlání kapitán mužstva Jiří Fleišman.

Foto: Jaroslav Appeltauer/Slovan Liberec, ČTK

Liberečtí fotbalisté po prohře v Giurgiu. Vpředu záložník David Pavelka.

Článek

Zkušený levý obránce je jedním z libereckých hráčů, kteří zažili loňské tažení až do vyřazovací jarní části evropské pohárové soutěže. „A chceme v ní zůstat i letos co nejdéle, proto se nesmíříme s černou vizí, že ve čtvrtek v Evropě skončíme," prohlásil Fleišman, jenž má i ideální návod na zdolání rumunského protivníka.„Musíme hrát dopředu, dát rychle gól a přitom stoprocentně zvládnout i defenzivu, abychom vzadu udrželi nulu," vypočítal stěžejní atributy.

Slovan Liberec neskóroval v soutěžních zápasech už 249 minut. Na gól čeká od ligové remízy v Českých Budějovicích (1:1), v poháru na půdě Astry i v lize s Příbramí vyšel střelecky naprázdno.

„Pracujeme na zlepšení produktivity a na součinnosti středové řady s útočníky. Věřím, že pokud se budeme tlačit před branku a vytvoříme si tlak, přijdou i šance a nějakou proměníme," uvažoval liberecký trenér Samuel Slovák.

Jarolím a Pavelka budou chybět

Týmu chybí zraněný M. Jarolím a k dispozici není ani Pavelka, který odstoupil v průběhu nedělního ligového střetnutí. „Absence obou hráčů, ke které dochází zrovna ve stejnou dobu, je velkým oslabením. Bez Jarolíma jsme absolvovali již několik zápasů, kdy převzal vůdčí roli ve středové řadě právě Pavelka. Nezbývá nám, že aby přijali na sebe zodpovědnost i invenci při tvorbě hry další členové kádru, kteří dostanou prostor v základní sestavě nebo v průběhu zápasu," pravil kouč, jenž spoléhá i na podporu diváků.

„V lize jsme jim mnoho radosti neposkytli, o to je chceme získat na svoji stranu v poháru. Budeme potřebovat jejich přízeň," uvědomil si Slovák.

Katem Liberce byl před týdnem nigerijský útočník Fatai. „Jdou o něm výborné reference, které prokázal i na hřišti. Jeho hattrick vzbuzuje respekt, ale jsme připraveni jej eliminovat a ubránit," podotkl trenér českého celku.

Předpokládaná sestava Liberce: Hroššo - Mudra, Rajnoch, Pimpara, Fleišman - Sackey, Obročník - Šural, Ďubek, Frýdek - Hamulák.

Reklama

Související témata: