Hlavní obsah

Boleslavský kapitán Magera: Ani případní náhradníci nebudou snadným soustem

Praha

Hodně mrzutý byl před cestou k odvetě třetího předkola Evropské ligy Lukáš Magera, kapitán fotbalistů Mladé Boleslavi. Při vzpomínce na první duel s Lyonem jej pořád užíraly zlé vzpomínky. Věděl, že pod prohru 1:4 se podepsal dvěma fatálními chybami.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Lukáš Magera (vlevo) z Mladé Boleslavi v souboji s Jiřím Krejčím z Jihlavy.

Článek

„Jako kapitán mám tým táhnout a klukům pomáhat, ale doma jsem je stáhnul ke dnu. Podepsal jsem se pod dva góly, což mě ohromně štvalo. A delší dobu, nešlo vše jen tak hodit za hlavu," posteskl si Magera, když tým mířil k odvetě do Francie, která jej čeká ve čtvrtek.

Jednatřicetiletý útočník při první konfrontaci s Lyonem po devíti minutách „založil" akci, po níž Yattara vstřelil první gól, osm minut před přestávkou pak při rohovém kopu neuhlídal Gonalonse a trenér Jarolím jej o přestávce vystřídal. „Ani jsem se nedivil," přiznal Magera.

Přitom je jedním z mála borců, který má v kádru Středočechů zkušenosti s mezinárodním fotbalem. Hrál v reprezentaci, evropské poháry okusil v dresu Baníku Ostrava či rumunského Temešváru. „Nikdy jsem na vlastní kůži nezažil, aby v pohárech bylo po prvním zápase skóre tak vysoké a postupující vyřešený," přemítal Magera.

Ještě v dresu Baníku okusil podobný příděl od nizozemského Heerenveenu. Ostrava tehdy doma vyhrála 2:0, v odvetě však postup ztratila po pětibrankovém výprasku. Magera si nedělá iluze, že by Lyon dovolil jeho týmu zvrat. „Bylo by bláhové čekat zázraky. Ale chceme uhrát lepší výsledek, než doma," vysnil si kapitán Středočechů.

„Lyon čeká v neděli první zápas francouzské ligy, a tak se možná jeho hráči budou trošku šetřit nebo nenastoupí kompletní. Ale i jejich náhradníci mají obrovskou kvalitu. A kluci ze střídačky či takoví, kteří třeba u nás nebyli ani na lavičce, nás kvalitou většinou převyšují. Ale bojovností a nasazením chceme dosáhnout na výsledek, jímž si napravíme pověst," předsevzal si Magera.

Reklama

Související témata: