Hlavní obsah

Brabec byl v Neapoli protagonistou zlomových okamžiků

Neapol

Stoper s čichem na góly. Proti Zwolle v odvetě play off jeden dal a pojistil tak fotbalistům Sparty postupovou výhru 3:1. V prvním zápase základní skupiny v Neapoli mohl být mladý Jakub Brabec ještě slavnější. Mohl Letenským vrátit vedení gólem na 2:1. Nedal ho, a vzápětí na druhé straně neuhlídal Higuaína, který naservíroval vítěznou branku Mertensovi.

Foto: Profimedia.cz

Sparťan Jakub Brabec dotírá na argentinského útočníka ve službách Neapole Gonzala Higuaína.

Článek
Fotogalerie

„To byl nejspíš zlomový moment celého zápasu. Mohli jsme zase vést, místo toho jsme prohrávali,“ myslí si kouč Vítězslav Lavička po porážce 1:3.

„Měl jsem šanci hlavou, ale nedostal jsem se k ní tak ideálně, jak bych potřeboval. Pak si to Higuaín dobře píchl a otočil se kolem mě. Je to prostě nadstandartní hráč, jakého my v naší lize nepotkáme,“ popsal Jakub Brabec klíčové momenty zápasu.

„Kdybychom druhý gól dali, určitě bychom nabrali do druhého poločasu druhý dech,“ dodával.

Argentinský vicemistr světa Higuaín udělal na Brabce velký dojem. „Jsem rád, že mám šanci v Evropské lize proti takovým hráčům nastupovat. Je to výzva do dalších zápasů. I Hamšík je velká hvězda, bylo to na hřišti moc dobře znát.“

Na větším stadiónu zatím nehrál

Pokud jde o vývoj ve skupině, Sparta ve druhém zápase bude 2. října hostit Bern, který na úvod doma rozprášil Strakův Slovan 5:0. „Věděli jsme, že Bern je hodně kvalitní soupeř. A po výsledcích prvního kola bude příští zápas s ním pro postup ze skupiny už hodně důležitý. Ale ještě jsme v Neapoli, Bern přijde na řadu později.“

Mladý stoper měl dobrý pocit, že Sparta v Neapoli herně nepropadla. „V prvním poločase jsme byli celkem kompaktní. Ve druhém už nás trochu rozebrali. Škoda, že jsme nedokázali dát druhý gól. Mám dojem, že v tom případě bychom se teď bavili o něčem jiném,“ zalitoval znovu.

„Nemáme se za co stydět, prohráli jsme s velkými hvězdami. San Paolo byl největší stadión, na jakém jsem kdy hrál. Poznali jsme, jak tady lidé fotbalem žijí. Hned na letišti si nás fotili a pomalu i nadávali,“ usmál se Brabec.

Reklama

Související témata: