Hlavní obsah

Slavia porazila Cork 2:0 v zápase plném trefených tyčí

PRAHA-tv

Fotbalisté Slavie Praha porazili v úvodním zápase prvního kola Poháru UEFA irský Cork City 2:0 a vytvořili si dobrou pozici před odvetou. V zápase na Strahově několikrát zaduněly tyče na brankových konstrukcích obou mužstev, ale více štěstí měli nakonec domácí. Po bezbrankovém prvním poločase zařídili góly Slavie Tomáš Hrdlička a Karel Piták.

Článek

Slávisté se museli obejít bez zraněného Gedeona a tak kapitánskou pásku převzal Karel Piták, jehož trenér Jarolím vysunul až na hrot útoku. Že by měl zároveň převzít roli lídra týmu Piták předvedl v páté minutě, kdy se proháčkoval přes tři irské obránce a vypálil těsně vedle branky Corku.

Domácí hráli aktivně. O chvilku později utekl po pravé straně Lukáš Jarolím, zasekl míč až u autové čáry a přihrál zpátky do ideální pozice Krajčíkovi. Ten však v dobré šanci přestřelil. Ale ani Cork se nechtěl nechat zahanbit. Kozáčik měl co dělat, aby vytáhl hlavičku O´Flynna po centru O´Donnovana z pravé strany.

Utkání jste mohli sledovat v on-line reportáži:
Slavia Praha - Cork City

Útočné manévry pak pokračovaly především před brankou Irů. Nejprve po levé straně utekl obráncům Švento, o chvíli později Piták. Oba před svými pronásledovateli dokázali vystřelit, ale míč pokaždé skončil těsně vedle tyče Devineovy branky.

Před irským gólmanem bylo pořádně horko před koncem prvního poločasu. Jarolím nejprve krásně přihrál Hrdličkovi, jehož tvrdou střelu zastavila až tyč. Vzápětí už málem domácí fanoušci zvedali ruce nad hlavu po centru Hubáčka na Pitáka. Devine ale jeho hlavičku nejprve vyrazil rukou na břevno, pak se míč odrážel mezi tělem gólmana a tyčí, a nakonec skončil mimo branku.

Kolem Kozáčika duněly tyče

Devineova neprůstřelnost definitivně skončila přesně po hodině hry. Hrdlička z trestného kopu trefil přesně pravý růžek jeho branky a napravil  slávistické trápení v koncovce. Irové zareagovali náporem, po kterém by brankář Kozáčik měl nechat svou branku posvětit. Tyč neprve orazítkoval hlavou Murray, a následně i Gamble a Fenn.

Že se štěstěna k irskému týmu definitivně otočila zády se ukázalo v 79. minutě. Na pravé straně vybojoval míč Krajčík, odcentroval před bránu na Pitáka a ten hlavou zvýšil na 2:0. Po akci nového kapitána Slavie v závěru mohli domácí ještě skóre vylepšit, ale viditelně vyčerpaný Krajčík se v dobré pozici ukopl. Naopak už v nastaveném čase Kozáčik se štěstím reflexivně vyrazil rukou střelu O'Donovana z bezprostřední blízkosti.

Slavia Praha - Cork City 2:0 (0:0)
Branky: 62. Hrdlička, 78. Piták. Rozhodčí: Širič - Novosel, Slivar (všichni Chorv.). ŽK: Suchý, Švento - Kearney. Diváci: 4694.
Slavia: Kozáčik - Zábojník, Latka, Hubáček - Krajčík, Suchý, L. Jarolím (69. Fořt), Hrdlička, Švento - Pešír (79. Kratochvíl), Piták. Trenér: K. Jarolím.
Cork: Devine - Murphy, D. Murray, Bennett, Horgan - Kearney, O'Donnovan, O'Callaghan, Gamble - O'Flynn, Fenn (71. O'Halloran). Trenér: Hill.

Reklama

Související témata: