Hlavní obsah

Jablonecký Pospíšil je optimista, i když hůř vidí

Praha

Záložník Martin Pospíšil je klíčovým mužem Jablonce, režisérem hry. V úvodním duelu 3. předkola Evropské fotbalové ligy dostal tvrdý direkt míčem do oka a nemohl nastoupit ani v neděli v nejvyšší tuzemské soutěži proti Bohemians. Do Kodaně však k odvetě EL odjel. V optimistické náladě... „Hrát můžu, a prohra 0:1 není tak hrozný výsledek. Máme na to, abychom Kodaň porazili,“ tvrdil před zápasem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Lukáš Vácha (vlevo) a jablonecký Martin Pospíšil.

Článek
Fotogalerie

I když oko není stoprocentní, do odvety chce nastoupit. „Byl jsem na prohlídce a lékař mi řekl, že hrát mohu, i když ideální to ještě není. Ale vidím tak, abych mohl hrát. V úterý jsem individuálně trénoval a šlo to," říkal Pospíšil před odvetou a přiznal: „V neděli jsem seděl na tribuně, při utkání s Bohemkou jsem hrozně trpěl. Nemohl jsem klukům pomoci, už bych to nechtěl zažít."

K domácí prohře s Kodaní se moc vracet nechtěl, ale našel její příčiny. „Neproměňování šancí, to byl důvod naší domácí porážky. Sice jsme si jisté možnosti vytvořili, ale nedali ani jeden gól. Vlastní neproduktivita nás v prvním duelu připravila o lepší výsledek. Bohužel totéž platilo i v ligovém utkání s Bohemians," říkal s lítostí v hlase.

Na Kodaň si hodně věří

Přesvědčení jabloneckých hráčů, že mohou proti silnému soupeři na jeho hřišti uspět, je až neuvěřitelné. Pospíšil nabídl recept: „Dát rychlý gól, pak přidat druhý a vidělo by se. To je nejlepší scénář, ale realizovat ho bude strašně těžké. Musíme myslet i na zadní vrátka, protože kdybychom gól dostali, bylo by to s námi hodně špatné. To už by se těžko dohánělo."

Víru ve vlastní síly a zranitelnost Kodaně bere Pospíšil z prvního poločasu úvodního duelu. „Ověřili jsme si, že se s nimi dá hrát, byli jsme lepší, ale selhali jsme v koncovce. Když ji zvládneme, máme na to, abychom vyhráli a postoupili. Věříme si na ně, jinak by asi nemělo smysl tam ani jezdit," tvrdil přesvědčivě. Kodaň je prý nezaskočí... „Bude hrát podobně jako u nás, rozhodně se nepožene do útoku. Má ale výborné hlavně útočníky," pravil s tím, že šance na postup vidí půl na půl.

Postoupí Jablonec přes Kodaň do play off Evropské ligy?
Ano
49,4 %
Ne
50,6 %
Celkem hlasovalo 1639 čtenářů.

Reklama

Související témata: