Hlavní obsah

Žádní zoufalci, prská Ščasný. Kvůli Thunu ale Zemanovi nakonec nevolal

Praha

Příjemný, ale také ošidný los. Fotbalisté pražské Sparty jdou do play off Evropské ligy jako favorit, o jehož postupu se nepochybuje. Tím spíš, že jejich soupeř FC Thun je po pěti kolech desetičlenné švýcarské ligy poslední. „V optimální formě zřejmě nejsou, ale jakékoliv podcenění se nám může krutě vymstít! To si nesmíme dovolit,“ ujišťuje kouč Letenských Zdeněk Ščasný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Zdeněk Ščasný během tréninku před úvodním utkáním play off Evropské ligy s Thunem.

Článek
Fotogalerie

Snaží se udržet maximální koncentraci mužstva. A pak si jeho hráči přečtou vyhlášení exsparťana Pavla Pergla, že Thun jsou zoufalci, které Letenští jistě vyřadí... Pro deník Sport se tak vyjádřil hráč Vaduzu, který se švýcarským týmem vypadl ve 3. předkole.

„Určitě bych našeho soupeře nenazval partou zoufalců. To si mohou dovolit říkat jen hráči či bývalí hráči, ale ne trenéři. Ani to nečtu, podobné hlášky se dozvídám spíš od dcery," reaguje odmítavě trenér Ščasný.

Moc dobře si uvědomuje, jakou šanci los Spartě přihrál. A rozhodně ji nechce přehnaným fanfarónstvím promarnit.

„Ano, dostali jsme soupeře, přes kterého bychom měli přejít za předpokladu, že podáme optimální výkony. Ale podcenit se nesmí nic!" vtlouká hráčům do hlavy.

„Uvidíme až na hřišti, co pro nás postavení soupeře v ligové tabulce znamená. Víme, kde se nacházejí, něco jsme si k nim už řekli. Určitě je nechceme podcenit," ujišťuje za kabinu reprezentant Ladislav Krejčí.

Špióni viděli Thun proti těžkým soupeřům

Hned po losu zahájili na Letné tradiční sběr informací a pozorování příštího pohárového soupeře.

„Naživo jsme viděli dva jejich zápasy, pak další čtyři ze záznamu. To je podobné jako s Moskvou. Byli jsme se podívat na střetnutí s Basilejí a Young Boys, kdy hráli také venku a s kvalitními soupeři," líčí Ščasný.

„Zvažoval jsem, jestli nezavolat Zdeňku Zemanovi, který trénuje Lugano a prohrál s nimi. Ale nakonec jsem se spolehl na naše sledování a z toho vycházíme. K ruce máme spoustu podrobných statistik, dnes už není problém si ostatní dohledat na internetu či jinak," popisuje kouč.

V hledišti Generali Areny se čeká návštěva 13-14 tisíc diváků, v den zápasu se už vstupenky neprodávají.

Zápas mezi Spartou a Thunem se hraje ve čtvrtek od 19:00, žádná domácí televize ho nevysílá, podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Jak dopadne úvodní duel play off Evropské ligy mezi Spartou a Thunem?
Vyhraje Sparta
75,4 %
Zápas skončí remízou
7,6 %
Zvítězí Thun
17 %
Celkem hlasovalo 10857 čtenářů.

Reklama

Související témata: