Hlavní obsah

Ščasný byl v klidu i po vyrovnávacím gólu Thunu, Dočkal smutnil

Thun

Sparta splnila ve čtvrtek večer v Thunu úkol. Vybojovala postup do základní skupiny Evropské ligy, čímž už nyní vydělala v přepočtu 65 miliónů korun. Po dvaceti minutách vedla 2:0, ale nakonec uhrála divokou remízu 3:3.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dennis Hediger z Thunu (vlevo) se snaží zastavit Bořka Dočkala ze Sparty.

Článek

„Začali jsme podle našich představ a dvougólové vedení nás uklidnilo. Věděli jsme, že bychom museli hrát hrozně špatně, abychom o postup přišli. Našimi chybami jsme ale pustili domácí do hry. Dovolili jsme jim šance a oni vyrovnali. Hráli jednoduše, nakopávali míče, bylo to o síle a soubojích, z nichž jsme některé nevyhráli. Postup máme, ale tenhle zápas jsme měli vyhrát," přiznal Bořek Dočkal, autor prvního gólu a asistence u třetího, který dal Costa.

Druhou branku Sparty vstřelil Josef Hušbauer. „Hráli jsme to, co jsme chtěli a dali jsme brzy dva góly. Věděli jsme, že soupeř by nám jich musel dát pět, aby postoupil. My jsme ho ale nechali našimi chybami snížit. Znovu jsme se dostali do vedení, ale potřetí jsme zbytečně inkasovali. Zápas jsme měli v klidu dohrát a vyrovnání nedopustit," konstatoval Hušbauer, který pár minut po svém vstřeleném gólu střídal pro zranění. „Chvilku před mojí brankou jsem dostal ránu do nohy, koňara. Necítil jsem se, tak jsem raději vystřídal. Věřím, že to nebude nic vážného," přál si po utkání.

Ščasného uspokojil postup

Trenér Sparty Zdeněk Ščasný už při odletu k odvetě říkal, že jednoznačným cílem je postup, který udá ráz celé sezóně. Tento cíl jeho tým splnil. „Jsem spokojený, protože jsme postoupili a dosáhli jsme toho, co jsme chtěli. Ale nebylo to jednoduché. Připravili jsme se výborně, plnili jsme vše do 30. minuty, vedli jsme, ale poté jsme pustili soupeře do hry svými chybami. Projevila se určitá lajdáckost a s pocitem, že se nám nemůže nic stát, jsme pustili soupeře do hry. Thun poslal na hřiště vysoké hráče, začal to na ně nakopávat a dostal nás pod tlak," konstatoval po utkání.

„Po dvou gólech se hráči uchlácholili a našemu výkonu také ublížilo střídání Pepy Hušbauera, který musel opustit hřiště. Do té chvíle plnil vše naprosto skvěle a byl to zásah do naší hry. Nechci, aby to vyznělo namyšleně, ale neměl jsem strach z toho, že o postup přijdeme. Ani ve chvíli, kdy domácí vyrovnali na 2:2 a neproměnili další šanci. Někdy se může stát, že když vypadnete ze hry, tak už se do zápasu nedostanete, to by bylo horší, ale to se naštěstí nestalo. Neřeším, jestli jsme měli třetí gól dostat. Přijeli jsme pro postup a to se povedlo."

Na místě stopera opět nastoupil Costa. Zatímco on zápas zvládl, Holek chvílemi hořel... „Costa hrál výborně už druhý zápas za sebou, podpořil to opět gólem. Jsem rád, že ukazuje to, že může hrát na tomto postu a věřím, že to bude dokazovat i v dalších zápasech," pochválil podle klubového webu střelce třetí branky zápasu Ščasný.

Reklama