Hlavní obsah

Fotbalisté Hamburku už mohou v Poháru UEFA postoupit

PRAHA

Fotbalisté Hamburku už mohou ve čtvrtek slavit v Poháru UEFA postup do jarních vyřazovacích bojů. V duelu dvou největších favoritů skupiny A, v níž účinkuje i pražská Slavia, jim k tomu stačí v Monaku remíza. Bod pošle dál i Štrasburk, Šachtar Doněck a Middlesbrough. Všechny čtyři týmy vyhrály oba dosavadní zápasy.

Článek

Hamburk se svými výkony letos zařadil mezi žhavé aspiranty na zisk trofeje. Třetí tým bundesligy oplývá sebevědomím a vyhýbá se pověrčivosti. Dokonce se ubytoval ve stejném hotelu jako před devíti lety, kdy z Monaka odjel s porážkou 0:3. Skvělý nizozemský záložník Van der Vaart se zatím trefil ve všech čtyřech zápasech v soutěži.

Klubové vedení neuspělo se žádostí o přeložení ligového zápasu s Leverkusenem. Protože musí nastoupit už dva dny po monackém duelu, bude kouč Thomas Doll podle svých slov šetřit Davida Jarolíma, který byl v minulém zápase v trestu, a lehce zraněného Švýcara Wickyho.

Monako si nemůže po prohře ve Stavangeru dovolit další zakopnutí. Sice mu budou scházet zranění Maicon, Gerard, Squillaci a Roma, ale třemi výhrami v lize za sebou knížecí klub ukázal, že si dokáže poradit i bez nich. V základní sestavě domácích by neměl chybět český reprezentační záložník Jaroslav Plašil.

Middlesbrough přiveze do Alkmaaru i úspěšné Australany

Middlesbrough se představí na hřišti semifinalisty soutěže z minulé sezony Alkmaaru. Ten po bezbrankové remíze s Groningenem klesl v lize na třetí místo. "Takhle ligu nevyhrajeme," hřímal kouč Louis van Gaal, jemuž bude chybět zraněný reprezentační obránce Opdam. Do sestavy soupeře by se měli vrátit Australané Viduka a Schwarzer, kteří si přivezli z baráže o postup na mistrovství světa drobné šrámy.

Štrasburk bude mít se ziskem potřebného bodu z kvarteta aspirantů na postup možná největší práci. Sice nastoupí na stadionu AS Řím, kde naposledy Juventus triumfoval 4:1, ale bude mu chybět útočník Le Pen a Římané podobný výpadek těžko znovu zopakují.

Rodinný souboj Luceskových

V Doněcku se chystá pikantní souboj otce a syna Luceskových. Mircea trénuje tamní Šachtar, jeho syn Razvan nastoupí v brance hostujícího Rapidu Bukurešť. "Razvana porazím, protože se musí naučit prohrávat, jestli chce být dobrým trenérem. Ale jinak je ten zápas tragédie pro celou rodinu," řekl jednašedesátiletý Lucescu, který v minulosti vedl například Inter Milán a Galatasaray Istanbul. "Jestli prohraju, obviní mě, že nadržuju synovi," posteskl si kouč.

Program třetích zápasů skupin 2. kola:
Středa 23. listopadu:
Lokomotiv Moskva - Bröndby Kodaň 4:2
Čtvrtek 24. listopadu:
Skupina A:
18:00Viking Stavanger - Slavia Praha,
21:00AS Monako - SV Hamburk.
Skupina B:
21:15Espaňol Barcelona - US Palermo.
Skupina C:
19:00Hertha Berlín - Racing Lens,
19:00Halmstads BK - Sampdoria Janov.
Skupina D:
18:30AZ Alkmaar - FC Middlesbrough,
18:45Dněpr Dněpropetrovsk - Litex Loveč.
Skupina E:
20:00Tromsö IL - Crvena Zvezda Bělehrad,
21:00AS Řím - Racing Štrasburk.
Skupina F:
16:30CSKA Moskva - Levski Sofia,
20:45Olympique Marseille - SC Heerenveen.
Skupina G:
17:00PAOK Soluň - VfB Stuttgart,
18:30Šachtar Doněck - Rapid Bukurešť.
Skupina H:
18:30Zenit Petrohrad - FC Sevilla,
21:30Vitoria Guimaraes - Bolton Wanderers.

Reklama