Hlavní obsah

Zapomenout na derby. Sparta se bude probírat z šoku v klíčové pohárové partii

Praha

Šok utrpěli v Edenu pořádný a jsou rádi, že místo sáhodlouhých rozborů porážky se Slavií rychle přichází na řadu pohárový duel. Fotbalisté Sparty si moc dobře uvědomují, že jejich čtvrteční duel s APOEL Nikósie může být pro vývoj skupiny K v Evropské lize klíčový. Utkání 2. kola se hraje na Letné od 19:00, přímý přenos vysílá Nova Sport 1, on-line reportáž na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty (zleva) Petr Jiráček, Ladislav Krejčí, Josef Hušbauer a Marek Matějovský během předzápasového tréninku na Letné.

Článek
Fotogalerie

Derby je pryč, ale porážka na Slavii sparťany samozřejmě poznamenala.

„Co s námi udělá, ukážou až další dny. Prohra ale jednou přijít musela a bohužel přišla v derby. Teď je důležité, abychom se oklepali a ve čtvrtek proti Nikósii hráli úplně jinak," avizoval ještě v Edenu trenér Zdeněk Ščasný.

Mužstvo si teď potřebuje udobřit naštvané fanoušky. „Ani se jim nedivím, naštvaní jsme po derby byli i my. Asi je dobře, že zápasy jdou tak rychle za sebou. V poháru máme možnost na reparát a dostat fanoušky zase na svou stranu," říká kapitán David Lafata.

Co se vlastně na Letné po derby dělo?

„Zklamání bylo u všech, u nás, u hráčů. Ale nemá cenu dlouho hořekovat. Zklamali jsme v derby diváky. Kritika zazněla, ale již od úterý jsme se začali připravovat na čtvrtek. Možná je dobře, že se hraje tak rychle," shoduje se s kapitánem také kouč Ščasný.

Zemětřesení v sestavě prý kouč nechystá

V derby se zranil stoper Holek, jehož strat je nejistý. Ačkoliv byl trenér v Edenu hodně roztrpčený, žádné zemětřesení v sestavě prý nechystá.

„Zápas nám samozřejmě nevyšel. Nejen že nám chybělo nasazení, měli jsme špatný způsob hry a zkrátka nehráli dobře. Přizpůsobili jsme se Slavii, hrát nahoru dolů my neumíme. Nejde však všechno překopat, bude jedna, maximálně dvě změny," avizuje kouč.

Sparta v úvodním kole skupiny remizovala v řeckém Tripolisu a Nikósie doma hladce podlehla Schalke. Po duelu s APOEL čeká Letenské dvojzápas se Schalke, největším favoritem. Výhra nad lídrem kyperské ligy se tak jeví pro postup jako klíčová.

„To je asi přesný výklad. Nevím, jestli je utkání klíčové, ale určitě hrozně důležité. Pokud bychom vyhráli, se Schalke pak můžeme jen překvapit. Hlavně však musíme udělat další krok již ve čtvrtek," uvědomuje si Ščasný.

V ochozech se čeká návštěva 10 tisíc diváků, v den zápasu se už vstupenky neprodávají.

Reklama

Související témata: