Hlavní obsah

Z trávníku Matějovský odpajdal, pak si vyčítal, že před vyrovnávacím gólem Saného neviděl

Gelsenkirchen

Museli ho podpírat, aby se z trávníku vůbec odbelhal. Pohárový duel mezi Schalke a Spartou už se přehoupnul do nastavení, když Marek Matějovský signalizoval k trenérské lavičce, že potřebuje střídat. „Špatně jsem došlápl a cítil velkou bolest. Věděl jsem, že bych jen pajdal a nebyl mužstvu už nic platný, takže jsem si raději řekl o vystřídání,“ odmítal, že by snad Pražané chtěli udržet tolik překvapivou remízu i třeba taktickým střídáním.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Matějovský (na archivním snímku) si remízu tak trochu vyčítal.

Článek
Fotogalerie

Kulhal, noha ho evidentně bolela, ze získaného bodu se ale samozřejmě radoval spolu s ostatními.

„Remíza ze stadiónu Schalke svou váhu určitě má, i když jen u ní zůstat nemuselo. Škoda, že jsme si po naší standardce nepohlídali výpad domácího týmu a inkasovali vyrovnávací gól," trochu Matějovského mrzelo, že na půdě momentálně třetího mužstva bundesligy nedosáhl se Spartou na výhru.

Při tom byla hodně blízko. „Ten moment si vyčítám, ale já fakt nevěděl, že se Sané pohybuje za mými zády. Byl to sice hrozně rychlý brejk, ale každopádně jsme měli situaci zvládnout a hlavně odehrát mnohem lépe," bral na sebe kus viny za vyrovnání, jež přišlo sedmnáct minut před závěrečným hvizdem.

„Škoda, protože jinak jsme utkání zvládli dobře. Na Schalke nás trenéři dobře připravili, nachystali nám o soupeři veškeré informace, takže nás ničím nepřekvapil. Nebezpeční domácí hráči skutečně nebezpečí představovali a svou kvalitu jako mužstvo také potvrdili. Pro nás bylo ovšem podstatné, že Němci hráli otevřeně, což nám vyhovovalo. Nebyl to zápas jako v naší lize, kdy se soupeři zatáhnou a jenom brání," glosoval Matějovský partii, která skončila dělbou bodů.

Sparta jich má po první polovině základní skupiny na kontě pět, což její šance na postup do jarních bojů umocňuje. Zvláště, když ji odveta se Schalke i Tripolisem čeká doma.

„Už po losu jsme tvrdili, že se chceme porvat o postup, abychom se dostali do jarních bojů. Teď sice máme pět bodů, ale těžko odhadovat, jak se bude situace v naší skupině dál vyvíjet. Podle mého nebude o postupujících hned tak rozhodnuto," nepředpokládá sparťanský záložník rychlé rozřešení rébusu.

Zvláště, když nejbližším duelem, který na jeho tým čeká, bude domácí odveta proti Schalke. I Němci si totiž remízou zkomplikovali situaci, takže musí o postup bojovat dál.

„Dokázali jsme Schalke i sami sobě, že fotbal hrát umíme a že týmovým výkonem jsme schopni i proti soupeři z výsluní bundesligy uspět. Proto se musíme stejně dobře nachystat i na odvetu, k níž Němci přijedou určitě lépe připravení a koncentrovaní," uvědomoval si Marek Matějovský, že ani import bodu z fotbalového chrámu v Gelsenkirchenu není zárukou stejně úspěšného výsledku v Praze.

Reklama

Související témata: