Hlavní obsah

Sázkaři bezmezně věří Spartě, favoritem je také Plzeň. Od Liberce se zázrak nečeká

Praha

Páté kolo fotbalové Evropské ligy staví z českých týmů do role favorita zápasu Plzeň a Spartu. Naděje Plzně na postup ze skupiny jsou jen velmi malé, ale i tak by měla Viktoria na hřišti Dinama Minsk naplno bodovat. Sparta proti Asterasu Tripolis má výhodu domácího prostředí a v případě výhry už nejspíš postoupí do jarních bojů. Liberec hraje v Braze a jeho jakýkoli bodový úspěch by byl z pohledu bookmakerů sázkových kanceláří překvapením.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Vácha a David Lafata (vpravo) během tréninku Sparty.

Článek

Jako první se dnes představí Plzeň, která po dvou prohrách s Rapidem ztratila reálnou naději na postup ze skupiny. „I když se blíží vánoční čas, zázraky nečekejme. Duely Rapid - Plzeň byly soubojem o 2. místo, které pro sebe rozhodl rakouský klub. Plzeň už může hrát uvolněně bez ohledu na výsledky. I proto jí v Bělorusku hodně věříme," říká Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

„Plzeň se výhrou nad Spartou vrátila v lize na vítěznou vlnu. V Evropské lize ale už nemůže spoléhat jen na sebe. Pokud chce ještě uvažovat o postupu, musí teď za každou cenu venku vyhrát. Dinamo bude doma cítit větší šanci na úspěch než v prvním zápase a zlobit může hlavně díky rychlosti. Síla, fotbalová kvalita i zkušenosti jsou ale na straně Plzně," poukazuje Michal Navrátil, hlavní bookmaker Victoria Tipu.

Tikety na jedničku by zakryly tribunu...

Doma se představí pouze Letenští. „O výhru v Tripolisu připravil Spartu rozhodčí. Doma už se to nestane a Sparta soupeře přehraje," říká sebejistě Urbanec. Opírá se také o statistiku sázek, z nichž 99,9% u jeho kanceláře míří na vítězství Sparty. „Zájem o tip výhra Sparty je obrovský. Kdybychom vytvořili z tiketů vsazených na jedničku plachtu, zakryli bychom jimi skoro celou hlavní tribunu na Letné," usmívá se bookmaker.

„Sparta má velkou šanci uhrát postup už teď. Asteras by pro ni neměl být nepřekonatelným soupeřem. I když Sparta nezvládá v lize klíčové zápasy, tak na evropské scéně umí zabrat. Kvalita jejího mužstva je jednoznačně větší, ale musí se vyvarovat zbytečných chyb a k utkání přistoupit s maximální koncentrací. Asteras totiž v prvním duelu ukázal, že má vpředu rychlé a technické hráče, kteří mohou favorita potrápit," upozorňuje Navrátil.

Udrží Slovan skvělou bilanci venku?

Liberec po vyčerpávajícím vítězném duelu se Spartou čeká další bitva v Portugalsku. Tým má náročný program a kosí jej zranění, navíc doma s Bragou prohrál, to jsou hlavní aspekty, proč je Slovan jasným outsiderem. Přesto má v rukávu jeden trumf - letos v pohárech venku zatím nedostal gól. Bookmakeři však nečekají, že skvělou bilanci udrží. V této skupině podle nich rozhodnou o postupu zřejmě až poslední zápasy, v nichž Liberec přivítá silnou Marseille.

„Braga by doma body ztratit neměla. Má svou kvalitu a také zkušenosti z evropských pohárů, které se v takových zápasech hodí. Výhoda domácího prostředí je navíc umocněna neobvyklým stadiónem bez tribun za brankami a skálou za jednou z nich. Liberci jde o pokračování v jarní části soutěže, ale tři body z Bragy by byly malým zázrakem," míní Navrátil.

Kurzy domácích sázkových kanceláří:
Minsk - Plzeň102
Tipsport4,453,631,84
Fortuna4,453,651,84
Victoria Tip4,503,551,85
Chance4,453,651,85
Sparta - Asteras102
Tipsport1,286,0011,70
Fortuna1,266,1012,00
Victoria Tip1,275,9011,50
Chance1,286,0011,70
Braga - Liberec102
Tipsport1,584,106,20
Fortuna1,574,156,10
Victoria Tip1,573,906,60
Chance1,584,106,20

Reklama

Související témata: