Hlavní obsah

Kouč Lazia Pioli: Prohra se Sassuolem je lekcí před Spartou

Trenér fotbalistů Lazia Řím Stefano Pioli bere nečekanou pondělní domácí porážku 0:2 se Sassuolem jako lekci pro Evropskou ligu, v níž se italský tým v osmifinále utká s pražskou Spartou.

Foto: Osman Orsal, Reuters

Stefano Pioli, impulsivní kouč Lazia Řím během duelu EL na půdě Galatasaray Istanbul.

Článek

Lazio v pátém z posledních šesti ligových zápasů nevyhrálo a vyšlo střelecky naprázdno. Po 27. kole zůstává římské mužstvo v Serii A osmé a vzdalují se mu pohárové příčky.

"Nelíbí se nám, kde jsme, a musíme svou pozici v tabulce vylepšit. V závěrečných jedenácti duelech od týmu očekávám a chci mnohem víc. Tento zápas bude sloužit jako lekce, abychom se lépe připravili na zápasy Evropské ligy, která je pro nás velmi důležitá," řekl Pioli novinářům.

Sassuolo poslal na Stadio Olimpico do vedení krátce před pauzou z penalty Domenico Berardi a v 67. minutě pojistil náskok hostů Gregoire Defrel. "Z mého pohledu to byl jeden z našich nejlepších prvních poločasů v sezoně, ale udělali jsme chybu v tom, že jsme na nepříznivý stav nedokázali reagovat se správnou koncentrací a mentalitou," konstatoval Pioli.

"Problémem je, že dáváme hrozně málo gólů a pokud nedokážete skórovat, šance na výhru výrazně slábnou. Měli jsme tam nějaké nebezpečné situace, ale opět je nezvládli proměnit," doplnil padesátiletý kouč.

Zatímco v domácí soutěži Lazio tápe, v Evropské lize ještě neprohrálo, v každém zápase dalo minimálně jeden gól a naposledy ve čtvrteční odvetě druhého kola na domácím hřišti porazilo Galatasaray Istanbul 3:1. "Rozdíly oproti Evropě jsou v soupeřích i v rytmu hry. Ale v přístupu problém není. Tým je dobře připravený a obrovsky motivovaný zvládnout závěrečnou fázi sezony," prohlásil Pioli.

Sparta v úvodním osmifinále EL přivítá Lazio 10. března doma na Letné, odveta v Římě je na programu o týden později.

Reklama

Související témata: