Hlavní obsah

Ve Španělsku ho Soldado nakopl, na Letné mu dal dvakrát loktem. Asi bude zákeřný, pravil Frýdek

Praha

„Kočkovali“ se už před týdnem ve Villarrealu. Sparťan Martin Frýdek tam nakonec od španělského útočníka Soldada inkasoval úder kopačkou mezi nohy. Ve čtvrteční odvetě čtvrtfinále Evropské ligy na Letné měl jejich minisouboj pokračování. Opět bolestivé pro Frýdka: Soldado jej udeřil dvakrát loktem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Frýdek a záložník Villarrealu Denis Suárez během utkání čtvrtfinále Evropské ligy

Článek

„Ve Španělsku fauloval schválně, teď předvedl to samé," řekl Frýdek. V prvním poločase po útočné standardce hostů se na sebe se Soldadem svalili do letenské branky, útočník se po sparťanovi ohnal. Sudí vytáhl žlutou kartu. „Myslím, že mi dal loket. Ale po pravdě, ze souboje si moc nepamatuju," uvedl záložník.

Po přestávce po střetu se Soldadem na polovině Sparty spadl na zem, držel se za hlavu. Rozhodčí tentokrát nepískal. „Byl to od něj druhý loket," podotkl Frýdek. Hostující útočník, který měl v úvodním zápase konflikt také s obráncem Costou, si na sebe přivál hněv vyprodané Generali Arény.

„Jestli je to zákeřný hráč? Je možné, že ano. Ale to je jeho věc," mávl rukou Frýdek, kterého těšilo, že se Sparta i za hrozivého stavu 0:4 nepoložila. A naopak dokázala kvalitního soupeře přehrát a vstřelit mu dva góly.

„Za výkon jsme si dva góly určitě zasloužili," prohlásil letenský středopolař. Ze zápasu měl celkově smíšené pocity. Mrzelo ho, že Sparta svého soka přestřílela, vytvořila si množství šancí, i tak však prohrála.

„Villarreal vystřelil třikrát na bránu, dal nám čtyři góly. To je zkrátka fotbal, tak to někdy chodí. My jsme si štěstí vybrali na Laziu, nebo v Krasnodaru, kde jsme přečkali první poločas. Teď se nám to vrátilo," hlesl Frýdek.

Ráz utkání udala blesková branka Villarrealu, definitivně rozhodnuto bylo v závěru první půle, kdy hosté přidali další dvě. „Když prohráváte v páté minutě nula jedna, a o přestávce o tři góly, není to jednoduché. Chtěli jsme ale odejít se ctí, což se nám nakonec podařilo," kvitoval Frýdek.

Reklama

Související témata: