Hlavní obsah

Baroš: Rád bych se znovu podíval do Anglie, přál bych si Manchester

Liberec

Před pár měsíci možná už ani nedoufal, že si ještě někdy zahraje evropské poháry. Po čtvrteční báječné odvetě play off, ve které Liberec smetl kyperskou Larnaku 3:0 (první zápas vyhrál Slovan 1:0), je to realita. Útočník Milan Baroš k tomu přispěl vynikajícím výkonem, který korunoval drzým průnikem a následnou přihrávkou na úvodní trefu Sýkory.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Sýkora (zády) a Milan Baroš z Liberce se radují z gólu v odvetě proti Larnace.

Článek
Fotogalerie

„Myslím, že dobře hrál celý tým, dařilo se všem. Chuť do fotbalu pořád mám, v uplynulé sezóně jsem toho v Boleslavi moc nenahrál, šel jsem do Liberce s tím, že bych si chtěl zahrát víc. Zatím se to daří, zdravotně i fyzicky jsem v pořádku," pravil Baroš, podle kterého je postup do základní skupiny pro Liberec obrovským úspěchem.

„Je to druhý rok po sobě, co kluci, nebo teď už i já, dokázali postoupit. Jde o obrovský úspěch, protože tým je velmi mladý. Pro hráče znamená, že se můžou prodat v Evropě. Není náhoda, když dvakrát po sobě jsou v pohárech. Přijde dalších šest pěkných zápasů, může to pro některé být milník v jejich kariéře. Jsem rád za ně, že se to povedlo," podotkl 34letý Baroš, který pod Ještěd přestoupil v létě z Mladé Boleslavi.

Starý dobrý Baroš

U Nisy zatím odvádí skvělé služby. V odvetě s Larnakou si, bez přehánění, počínal jako v dobách největší slávy. Byl to ten starý dobrý Baroš, který nedá soupeři vydechnout a znamená pro něj neustálé nebezpečí. Ostatně, při střídání v závěru si vysloužil bouřlivé ovace fanoušků vestoje.

„Kdy naposledy jsem něco podobného zažil, to si opravdu nepamatuju," culil se Baroš. „Lidi byli fantastičtí, rád bych, aby jich tolik chodilo i na ligu. Strašně nám pomáhají. Postup je i jejich zásluha," dodal. Po jeho akci a následné přihrávce zajistil Slovanu brzké vedení autor hattricku Jan Sýkora.

„Zpracoval jsem si míč, protihráči se rozestoupili, hodil jsem si míč mezi ně. Viděl jsem Sykiho na přední tyči, snažil jsem se ho trefit. Ale on do čeho by v odvetě kopl, to by skončilo v bráně," smál se někdejší útočník Liverpoolu. Do Anglie by se rád vrátil, do skupiny si před pátečním losem přeje Manchester United.

„Chtěl bych se znovu podívat do Anglie, rád bych Manchester. Věřím, že to vyjde," uzavřel Baroš.

Reklama

Související témata: