Hlavní obsah

Mise Karabach začala o den dřív. Liberec odletěl do Baku, chybí mu kapitán Pokorný

Praha

Bez zraněného kapitána Lukáše Pokorného a netradičně s dvoudenním předstihem vyrazili k pohárovému zápasu fotbalisté Liberce. Ve čtvrtek v Baku (od 17 hodin českého času) nastoupí k úvodnímu duelu ve skupině Evropské ligy proti Karabachu, do Ázerbájdžánu odletěli už v úterý odpoledne.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký trenér Jindřich Trpišovský.

Článek

Liberečtí si ještě před odletem stihli zatrénovat na vedlejším hřišti Sparty na Letné. Teď před sebou mají téměř pětihodinovou cestu.

Kouč Trpišovský nebude mít k dispozici lídra obrany Lukáše Pokorného. „Absence Pokorného znamená velký zásah do obrany, do její kompaktnosti. Je to pro nás velká komplikace, ale tohle fotbal zkrátka přináší," komentoval situaci trenér.

Kapitán Slovanu si v sobotním ligovém utkání s Plzní (porážka 1:2) pochroumal koleno, v závěru musel střídat. Nakonec měl čerstvý reprezentant štěstí v neštěstí, neboť se nepotvrdila prvotní prognóza, která zněla na přetržené křížové vazy v koleni.

Třiadvacetiletý stoper vyvázl „jen" s poškozeným meniskem. I tak bude Liberci, který je v hlavní fázi druhé nejprestižnější evropské soutěže počtvrté v historii, minimálně v úvodních dvou duelech ve skupině chybět.

Na stadiónu Dalga Aréna v Baku čeká jeho tým silný protivník. Kvalitu ázerbájdžánského mistra pocítila na vlastní kůži nedávno Plzeň, která se s ním střetla v 3. předkole Ligy mistrů. Sice ho vyřadila, nicméně v odvetě jí pořádně zatápěl.

„Ze zápasů Karabachu s Plzní budeme vycházet. Je nám jesné, že to bude hodně těžké," dodal Trpišovský.

Zatímco Karabach po úvodní porážce s Interem Baku v lize zapnul naplno (páteční vysoká výhra 6:0 na PFK AZAL byla třetí v řadě), Slovan nezahájil domácí nejvyšší soutěž ideálně. V šesti kolech získal pět bodů, naposledy padl doma s Plzní.

Reklama