Hlavní obsah

Baroš si v EL zlepšil vynikající bilanci, pak ale litoval: Fotbal je někdy krutý

Baku

Návrat po sedmi letech do evropských pohárů si Milan Baroš užil vrchovatě, jeho comeback bohužel neměl vítěznou tečku. Vstřelil gól, na druhém se podílel, Liberec stál v Baku minutu od výhry 2:1 nad domácím Karabachem. Jenže o ni přišel...

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Milan Baroš.

Článek

„Fotbal je někdy krásný, někdy krutý. Tentokrát se nám nepovedlo udržet vedení. Myslím však, že bod je zasloužený," prohlásil Baroš po vynikajícím duelu v Dalga Aréně. Liberecký kapitán kvitoval, že Slovan vstřelil rychlý gól, což je vždycky velké plus. „Tak rychle to ale nikdo nemohl čekat. Myslím, že je škoda, že jsme je potom nechali vyrovnat docela brzy," podotkl Baroš.

„Soupeř špatně přihrál, přiběhl jsem k šestnáctce, snažil se udělat kličku. Trochu se štěstím se to odrazilo k Sykymu a ten to proměnil," popisoval Baroš rekordní trefu Sýkory. Zkušený útočník má v Evropské lize vynikající bilanci. Byl to jeho třetí zápas v hlavní fázi soutěže v kariéře, v každém z nich vstřelil gól. Předtím, v září 2009, se trefil ve dvou utkáních v dresu tureckého Galatasaraye.

„To mě samozřejmě moc těší. Cítím se teď dobře, jsem zdravotně v pořádku, což je pro mě důležité," pověděl Baroš, jenž se gólově prosadil v 68. minutě, kdy dorazil ránu Vůcha. „Snažil jsem se nebýt v ofsajdu, střela byla tečovaná od stopera. Gólman míč vytáhl z čáry před sebe. Dorážka byla už jednoduchá," dodal Baroš.

Reklama

Související témata: