Hlavní obsah

Jen pět minut euforie. Koubek už v Izraeli myslí na Plzeň

Beer Ševa

Patřil k hrdinům Sparty na Turnerově stadiónu v Negevské poušti. Letenští fotbalisté ho jako první dobyli a vzali si vedení ve skupině Evropské ligy. „Posunuli jsme se na první pozici, vyhráli důležitý zápas venku a teď nás čeká totéž doma,“ poukazuje po výhře 1:0 nad Beer Ševou brankář Tomáš Koubek, že již v neděli čeká Spartu klíčová bitva i v české lize. Na žhavé plzeňské půdě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty Tomáš Koubek.

Článek
Fotogalerie

Atmosféra po utkání Sparty s Hapoelem

Matěj Pulkrab po utkání s Beer Ševou

Ligový šlágr je pro ně stejně důležitý. Cennou výhru v Izraeli si tak ani nevychutnají.

„Teď jsme si zakřičeli, pět minut euforie, budeme to chvíli vstřebávat, ale už v neděli nás čeká další důležitý zápas," připomíná Koubek.

Nejlepší zákroky vytáhl proti střele a později hlavičce Nwakaemeho. „Dal to pomalu, takže jsem si to spíš vychutnal. V prvním poločase měli víc situací a střel. Po přestávce přišel stres až v závěru, po našem gólu. Nejvíc jsem se zapotil deset minut na konci, asi jako všichni ostatní," culí se gólman.

Pražané uspěli s defenzívou, nechali soupeře hrát. „Měli jsme tak nastavenou taktiku, mají šikovné hráče a všichni jsou reprezentanti," vysvětluje Koubek. „Hráli jsme stejně jako proti Interu a zase se nám to vyplatilo. Předvedli jsme poctivý výkon dozadu, všichni víme, že to od nás žádná ofenzivní smršť nebyla," uznává.

Stačil by podobný výkon na úspěch také v Plzni? „Nevím, jak by dopadlo srovnání Plzně a Beer Ševy. Ale v neděli to bude úplně jiný zápas a připravíme se, jak nejlíp umíme. Trochu nám to komplikuje cestování, ale jestli chceme jít tabulkou nahoru, tak musíme šlágr zvládnout," zdůrazňuje brankář Sparty.

Reklama

Související témata: