Hlavní obsah

Pachuť ztraceného vítězství přetrvává, lituje Folprecht i po dvou měsících ztráty z Karabachu

Liberec

Střevní viróza vyřadila v závěru minulého týdne libereckého záložníka Zdeňka Folprechta z nominace pro derby nejvyšší fotbalové ligy v Jablonci. Nechtěně tak unikl tříbrankovému výprasku na půdě největšího rivala. Do čtvrteční bitvy domácího pátého dílu Evropské ligy s Karabachem v 19 hodin tak nastoupí relativně svěžejší.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký záložník Zdeněk Folprecht.

Článek

„Snad jen fyzicky, protože z psychického hlediska nešlo uniknout. Tříbrankový příděl se na mužstvu podepsal. Není možné, aby se něco takového neprojevilo. Byla to ostuda," přiznával Folprecht, že libereckou kabinou se krach v podještědském derby nesl až do středečního tréninku před duelem s ázerbájdžánským sokem. „To už jsme si v hlavách Jablonec zakazovali, protože jít do zápasu s myšlenkami na minulý zápas, dopadli bychom znovu zle," přemítal pětadvacetiletý rodák z Kladna.

Jeho tým je v mimořádně svízelné situaci. V domácí soutěži je až na jedenácté příčce, ve skupině J Evropské ligy s jediným bodem poslední. „Dokud existuje šance, chceme se pokusit porvat o postup. Pokud porazíme Karabach, v posledním utkání budeme potřebovat vyhrát v Soluni. A v bitvě na jediný duel může i outsider porazit favorita," nevzdával se naděje Folprecht.

Karabach v úvodním zápase překvapil kvalitou

Velmi dobře si však uvědomoval, že samotný Karabach představuje přetěžkou překážku. „Při prvním zápase skupiny byli vážně výborní. Mě překvapili, nečekal jsem od nich takový výkon. Stále v nás převažuje pachuť ze ztraceného vítězství, protože skupina by se pak odvíjela jinak a my mohli ve čtvrtek hrát o přímý postup," vykládal liberecký záložník v připomínce gólu inkasovaného v poslední minutě nastavení, jímž tým z Ázerbájdžánu srovnal na 2:2.

Liberec následně nezískal ani bod, přičemž při dosud posledním vystoupení na evropské scéně ve Florencii prohrál o tři góly. A Folprecht, který dosud naskočil do všech osmi podzimních vystoupení Severočechů v pohárové Evropě, za minelu předcházející druhému gólu schytal od trenéra tvrdou kritiku.

„Trenér stejně ostře jako do médií mluvil i ke mně. Ještě za bezbrankového stavu jsem měl velkou šanci na gól, ale nevyužil ji. A po mojí chybě byl zápas prakticky rozhodnutý. Ale snažil jsem se v tom nebabrat, bylo by to jen horší. Spíše se chci poučit," netajil Folprecht, že ve čtvrtek večer bude mít o motivaci navíc.

Reklama