Hlavní obsah

Brabec hraje znovu čtvrtfinále a nechce skončit ve španělské smyčce

Praha

Během posledního srazu fotbalové reprezentace vystupoval jako jediný člen národního týmu, který pokračuje v pohárové Evropě. Loni postoupil obránce Jakub Brabec do čtvrtfinále Evropské ligy se Spartou, ve Villarrealu dal dokonce jediný gól Letenských. Letos si stoper účast ve stejné fázi soutěže, ale už s belgickým Genkem. Čeká je Celta Vigo. „Není nereálné postoupit,“ troufá si český reprezentant.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Brabec si po roce znovu zahraje čtvrtfinále Evropské ligy.

Článek

Loni si se Spartou na španělského soupeře nepřišel. Letos má s novými spoluhráči druhý pokus.

„Doufám, že se neuzavře španělský kruh... Celta Vigo není špatný los. Samozřejmě nás čekají hodně těžké zápasy, ale postup je reálnější, než když jsme loni hráli se Spartou s Villarrealem. Takže spíše pošilhávám po semifinále," culí se stoper Jakub Brabec.

V osudí byl také Manchester United. Giganta by si ovšem nejraději nechal až na finále. „Rudí ďáblové lákají všechny, ale jsem radši za Celtu. Hrát na Old Trafford je sice lákadlo, ale kdyby znamenalo, že kvůli Manchesteru nebudeme v semifinále, tak to bych nebral," přemítá 24letý obránce.

Úvodní čtvrteční zápasy čtvrtfinále Evropské ligy:
Anderlecht Brusel - Manchester United (ČT sport),
Celta Vigo - Genk (Jakub Brabec, Nova Sport2),
Ajax Amsterdam (Václav Černý) - Schalke,
Lyon - Besiktas Istanbul (Nova Sport1).
Všechna utkání se hrají od 21:05.

Čtvrtfinále je pro klub historický úspěch

Do Genku přestoupil ze Sparty v průběhu podzimu. A zjevil se tam v pravou chvíli.

„Pohárové čtvrtfinále je pro klub historický úspěch. Tak daleko Genk nikdy nebyl. Jsem rád, že jsem u toho. Třeba cesta ještě nekončí," líčí Brabec. „Euforii jsme však nepropadli, náladu nám kazí liga. O bod nám unikla skupina o titul, hrajeme jen ve druhé skupině o šanci na Evropskou ligu. To je velká škoda," dodává.

Odchodu do Belgie nelitujete. „Určitě ne, za necelý rok jsem zažil hodně krásných zápasů, užívám si angažmá fotbalově i s rodinou. Doufám, že to tak bude dál."

Belgická liga se podle stopera nedá porovnat s českou. „Jsou to úplně jiné soutěže. V Belgii mají kluby finance, takže i týmy dole v tabulce mají kvalitní ofenzivní sílu. Pro mě jako obránce pak není rozdíl, jestli hrajeme s prvními pěti, či posledními pěti. O to je liga zajímavější," říká Brabec.

Reklama